ANA SAYFA > İZMİR > Şenocak: Hedefimiz 50 bin yetim çocuğa ulaşmak

Şenocak: Hedefimiz 50 bin yetim çocuğa ulaşmak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şenocak: Hedefimiz 50 bin yetim çocuğa ulaşmak

"Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Memur-Sen İzmir Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Sendika olarak taahhüt ettiğimiz Türkiye genelinde 50 bin yetime ulaşma hedefimizi kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın başlattığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi bu eğitim döneminde de Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığında devam ediyor.

Projenin tanıtımı için Konak Gazi Ortaokulu'nda düzenlenen toplantıya katılan Memur-Sen İzmir Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Bu çalışmaya paydaş olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Sendika olarak taahhüt ettiğimiz Türkiye genelinde 50 bin yetime ulaşma hedefimizi kararlılıkla sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak yetkili sendika sıfatıyla projenin resmi paydaşı olduklarını vurgulayan Şenocak, "Ülkemizde ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını yitirmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan bu projeye paydaş olmaktan dolayı mutluyuz. Dünyada bugün birçok bölgede savaşlar oluyor. Özellikle İslam coğrafyası işgal altında. Böyle bir zamanda çocuklar yetim kalıyor. İHH gibi sivil toplum örgütlerimizin başlattığı bu projeleri son derece önemli buluyor ve çalışmaya ciddi bir katılım bekliyorum" diye konuştu.

"TOPLUMSAL BARIŞ ADINA ÇOK ÖNEMLİ"

Eğitim-Bir-Sen olarak Türkiye genelinde şubeler, ilçe başkanlıkları ve okul temsilcilikleriyle konuyla ilgili görüşmelerin yapıldığını belirten Şenocak, "Proje toplumsal barışa ve yardımlaşmaya katkıları açısından da oldukça önemli. Daha fazla insana ulaşıp bu hayır projesini anlatmamız, farkındalık yaratmamız gerekiyor. Sendika olarak taahhüt ettiğimiz Türkiye genelinde 50 bin yetime ulaşma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Proje manevi boyutu itibariyle de bizim medeniyet değerlerimizle örtüşmektedir. İmkanı olanların imkanı olmayanlara yardımcı olmasını, paylaşımlarda bulunmasını tavsiye eden dinimiz, bu noktada hepimizi sorumluluk almaya davet ediyor" ifadelerinde bulundu.

Toplantıya Abdurrahim Şenocak'ın yanı sıra Konak Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina, İHH İzmir temsilcileri, okul müdürleri ve eğitimciler katıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Altar Toker'den Karşıyaka camiasına davet...
Sonraki Haber Mustafa Kemal Atatürk konserle anıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?