ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Mustafa Kemal Atatürk konserle anıldı...

Mustafa Kemal Atatürk konserle anıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mustafa Kemal Atatürk konserle anıldı...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 76. Yılında Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğinde düzenlenen konserle bir kez daha anıldı.

EÜ Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konserde İZDOB sanatçıları performansları ile göz doldururken İZDOB çocuk korosu da seslendirdiği şarkı ve şiirlerle salonda duygusal anlar yaşattı.

Konser sonunda bir konuşma yapan EÜ Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz,Atatürk’ün 1930’lu yıllarda yükseköğretim kurumuyla ilgili bir yasa hazırlattığını hatırlatarak “ Ulu Önder’in eğitime ve sanata olan desteğinin sonuçlarını bugün bir kez daha görmüş olduk. İzmir Devlet Opera ve Balesi bizi bugün her zamankinden  daha çok coşturdu her zamankinden daha çok kendimizle yüzleştirdi. Ulu Önderin yeniden bizimle var olduğu hissetiğimiz  bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine olan inancımla hepiniz adına İZDOB’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ege Üniversitesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen  Cumhuriyet ve Atatürk Günleri kapsamında gerçekleştirilen konserde; İZDOB sanatçıları klasikleşen eserlerin yanında İzmir ve 10. Yıl marşlarını salonu dolduran 750 kişilik koroyla seslendirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şenocak: Hedefimiz 50 bin yetim çocuğa ulaşmak
Sonraki Haber Trafik kazası geçiren vatandaşlar ve yakınları haklarından bihaber

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?