ANA SAYFA > İZMİR > Organik ağaç gübresiyle sakız fidanı diktiler

Organik ağaç gübresiyle sakız fidanı diktiler

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Organik ağaç gübresiyle sakız fidanı diktiler

Çeşme Belediyesi, sakız gelişim alanı ilan ettiği Çiftlik Mahallesinde ağaç ve bitki atıklarından elde ettiği organik gübreyi kullanarak onlarca sakız fidanı dikti.

İzmir'in Çeşme Belediyesi, sakız gelişim alanı ilan ettiği Çiftlik Mahallesi'nde ağaç ve bitki atıklarından elde ettiği organik gübreyi kullanarak onlarca sakız fidanı dikti. Yarımadada sakız ağacı yetiştirilmesi konusunda en elverişli bölgelerin başında gelen Çiftlik Mahallesi'nde, çevre yolu kıyısında bulunan ve kayıtlarda da yeşil alan olarak geçen bir alana fidan dikildi.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm Şefi Dr. Mehmet Tutar ile ziraat mühendisi Ahmet Keçeci'nin de katıldığı fidan dikiminde, köklenmiş sakız fidanlarının daha hızlı gelişmesi için en uygun dönemlerden olan ekim ayı tercih edildi. Ağacın karakteristik özellikleri, yetişkin bir sakız ağacının ortalama kapladığı alan, köklerinin gelişimi ve genişlemesi hesap edilerek yapılan dikimde can suyu da verildi. Fidanların düzenli sulanması için alana damla sulama sistemi kuruldu.

İlk sakız ağacı fidanını kendisi diken Başkan Dalgıç, Çeşme'nin, sakız ağacının özellikleri korunarak yetiştirilebildiği nadir yerlerin başında geldiğini hatırlattı. İlçede son yıllarda hem belediye hem de çeşitli kurumların yaptığı çalışmalar ve fidan dikimleriyle sakız ağacı sayısının arttığını bilgisini veren Dalgıç, şehrin öz değerlerinden biri olan sakız ağacının yaygınlaştırmanın Çeşme açısından önemine dikkat çekerek, "Sakızı tekrar bölgemize kazandırmak için gerekli çalışmaları yapacağız." dedi. Fidan dikimi sırasında Çeşme Belediyesi’nin ağaç, dal ve bitki artıklarından imal ettiği organik gübreyi kullandıklarını vurgulayan Dalgıç, "Çeşme’de oturma raporu almak için ev sahipleri, evlerinin bahçesine en az bir sakız ağacı dikmeli. Dikim gerçekleşmediği takdirde oturma raporu alınması, elektrik, su ve internet bağlatılması mümkün değil. Yapılan her evle bölgedeki sakız ağacı sayısı da artıyor." dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ünlü oyuncunun kardeşi vuruldu
Sonraki Haber Kaf Kaf'ta tek hedef galibiyet

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?