ANA SAYFA > İZMİR > Nesnelerin İnterneti maratonunun en başarılı takımı “Yaşayan Laboratuvar”

Nesnelerin İnterneti maratonunun en başarılı takımı “Yaşayan Laboratuvar”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nesnelerin İnterneti maratonunun en başarılı takımı “Yaşayan Laboratuvar”

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen IoT (Internet of Things/Nesnelerin İnterneti) proje maratonunda (hackathon) İzmir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan “Yaşayan Laboratuvar”, en başarılı takım oldu.

Kısaca IoT (Internet of Things) olarak ifade edilen Nesnelerin İnterneti konusunda Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından İzmir’de düzenlenen etkinlikte uzmanlar, bilişim sektörü temsilcileri ve bilişim öğrencileri bir araya geldi. İki gün süren Nesnelerin İnterneti proje maratonunda takımlar, belirlenen konularda yazılım projelerini geliştirerek mentor desteği ile jüri önüne çıktılar ve projeleri için destek sağlamaya çalıştılar.

Gürültü kirliliği haritası hazırladılar

60 Üniversite öğrencisinin katıldığı maratona İzmir Üniversitesi, Yazılım Mühendisliği'nden Prof. Dr. Emrah Orhun mentorluğunda, Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencisi Aşkın Sağlam, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Akın Caner Pekel, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Umut Uluer ve Elektronik Haberleşme Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Hepbandırmalı’dan oluşan “Yaşayan Laboratuvar” takımıyla katıldı. Takıma proje görsellerinin hazırlanmasında eski İzmir Üniversitesi öğrencisi Medine Doğan yardım etti. İzmir Üniversitesi Yaşayan Laboratuvar takımı kentlerdeki gürültü kirliliğini ölçen ve gürültü kirliliği haritası oluşturan projesiyle, finale kalan 7 takım arasında akıllı kent kategorisinde verilen iki ödülden birini ve jüri özel ödülünü kazanarak en başarılı takım oldu. Yaşayan Laboratuvar takımına ödüllerini Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör yardımcısı ve DEPARK Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören verdi.

Proje maratonu ile eş zamanlı olarak düzenlenen “IoT Izmir Nesnelerin İnterneti Zirvesi”, Standford Üniversitesi’nden Sudha Jamthe, TÜBİTAK’tan Oğuz İçoğlu, Türkiye Bilişim Vakfı’ndan Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan Cengiz Ultav, ULAKBİM Başkanı Mehmet Mirat Satoğlu, IBM’den Jale Akyel, General Electric’ten Ussal Şahbaz, Intel’den Tunç Özgül, Siemens’den Hakan Mavruk, Ericsson’den Adnan Pekdemir’in katılımı ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü’nde ve DEPARK Beta Binasında gerçekleşti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Erol Evgin İzmirlileri büyüledi
Sonraki Haber Becker 35 Albatros, 'Özel' çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?