ANA SAYFA > İZMİR > Kültürpark imar planı yeniden ele alınacak

Kültürpark imar planı yeniden ele alınacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Kültürpark imar planı yeniden ele alınacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’a ilişkin planların ve parkın geleceğinin İzmirlilerin ortak kararıyla şekillendirilmesi yönünde çok önemli bir adım daha attı.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’nden İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne gönderilen yazıyla, Kültürpark'a ilişkin 1/1000 ve 1/5000'lik planların değerlendirme sürecinin beklemeye alınması talep edildi. Talebe gerekçe olarak geçtiğimiz günlerde Arama Konferansı’nda ortaya atılan görüş ve talepler doğrultusunda planlarda yapılacak olası değişiklikler gösterildi.

İzmir’in geleceğiyle ilgili önemli kararların, katılımcı bir anlayışla şekillendirilmesi amacıyla Başkan Tunç Soyer tarafından gündeme getirilen “Arama Konferansı” serisinin ilki geçtiğimiz günlerde Kültürpark temasıyla gerçekleştirilmişti. İzmir Sanat'taki konferansta her kesimden İzmirli ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Kültürpark hakkındaki görüşlerini paylaşmıştı. Konferansta ortaya konan tüm görüş ve önerilerin değerlendirilme süreci devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi çok kritik bir adım attı. İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne gönderilen yazıyla önceki aylarda kurula sunulan Kültürpark İmar Planları’nın onay sürecinin beklemeye alınması istendi. Yazıda 17 Haziran tarihinde düzenlenen arama konferansında ortaya konan görüşlerin değerlendirme sürecinin devam ettiği, söz konusu sürecin tamamlanmasının ardından Kurul'a yeniden bilgi verileceği belirtildi.

Planlarda değişiklik olabilir
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark Projesi kapsamında hazırlanan 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı önerisi Şubat ayında onaylandıktan sonra "Koruma Kanunu" kapsamında değerlendirilmek üzere İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderilmişti. Kurula gönderilen son yazıda konferansta katılımcılar tarafından ifade edilen görüşler doğrultusunda alanın projede belirlenen kullanım kararlarının yeniden gözden geçirildiği ve bu süreçte projede olabilecek değişikliklerin imar planı kararlarına yansıtılması gerekeceği belirtilerek, Koruma Kurulu'na gönderilen söz konusu planların bu süreç tamamlandıktan sonra değerlendirilmesi talep edildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova’da hayat ve hizmet kalitesini artıracak eğitimler
Sonraki Haber Mesut Toros ile 2 yıl daha...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?