ANA SAYFA > İZMİR > Konak'a çöp evler temizlendi

Konak'a çöp evler temizlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Konak'a çöp evler temizlendi

Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetleri kısa sürede çözüme kavuşturan Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bir ayda halk sağlığını tehlikeye sokan 9 çöp evi temizledi. Zabıta ekiplerinin de destek verdiği temizlik çalışmaları sonucunda çoğu terk edilmiş durumdaki evlerden yaklaşık 30 kamyon çöp ve moloz çıkarıldı.

Kahramanlar, Kubilay, Kadifekale, Kadriye ve Murat mahallelerindeki çöp evleri temizleyen Konak Belediyesi ekipleri, son olarak Güney Mahallesi 1151 sokaktaki müstakil bir evden kötü kokular yayıldığı yönünde gelen ihbarı değerlendirdi. Söz konusu eve giderek incelemelerde bulunan zabıta ekipleri, sahibi vefat ettiği için bir yıldır boş duran binaya girdiklerinde çöp evle karşılaştı. Bahçeyle birlikte yaklaşık 140 metrekarelik alana sahip ev, çağrılan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince kapsamlı bir şekilde temizlendi. İçerisine yığılan çöp ve pislikten yaşanmaz duruma gelen çöp evden çok sayıda eski ev eşyası, giysi, pet şişe, teneke kutu, poşet ve kağıttan oluşan yaklaşık iki kamyon atık çıkarıldı. Kötü kokunun yanı sıra içindeki pisliğin sebep olduğu böcek ve fareler yüzünden mahalleliye korku dolu günler geçirten çöp ev, boşaltıldıktan sonra ilaçlanarak dezenfekte edildi. Ekiplerce çıkarılan yaklaşık 2 ton çöp ve moloz kamyonlara yüklenerek, bertaraf edilmek üzere götürüldü.  

Yürütülen temizlik çalışmasından ötürü mahalle sakinleri adına Konak Belediyesi'ne teşekkür eden Güney Mahallesi Muhtarı Bilal Doğan, söz konusu evden uzun süredir kötü kokuların yayıldığını söyledi. Boş olduğu için kimliği belirsiz kişilerin meskeni haline dönüşen evde biriken çöp ve molozlar yüzünden, mahalleyi böcek ve farelerin sardığını dile getiren Doğan, konuyla ilgili belediyeye yaptıkları şikayetin ardından gerçekleştirilen temizlik sayesinde bu sorunun da ortadan kalktığını vurguladı. Vatandaşların sağlıklı çevrede yaşama hakkını korumak için çalıştıklarını belirten Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise, vatandaşlardan çöp evler konusunda duyarlı olmalarını istedi. Müdürlük olarak gelen her şikayeti dikkate aldıklarını belirten yetkililer, mahalle sakinlerinden gördükleri çöp evleri ihbar etmelerini istedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir, ilaca 5 milyar harcadı
Sonraki Haber Model grubu Ege'deydi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?