ANA SAYFA > İZMİR > İzmir'de ''Nergiz'' mevsimi...

İzmir'de ''Nergiz'' mevsimi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir'de ''Nergiz'' mevsimi...

İzmir'in Karaburun ve Mordoğan bölgelerinde yetişen, güzel kokulu nergiz çiçekleri, kentin sokaklarında satılmaya başlandı.

 

Karaburun ile  Mordoğan çevresinde yetiştirilen ve soğuğa dayanıklı olan, çevreye mis gibi bir koku yayan nergiz çiçeğini (Narcissus poeticus) bu günlerde kentin dört  yanında, kaldırımlarda sepetler içinde satılırken görmek mümkün. Birçok kişi için ekmek kapısı olan nergiz çiçeğinin üç demeti 5 TL'den satılıyor. Kokusunun yanında sağlık anlamında ilgi gören nergisi koklamanın, geniz tıkanıklığını açtığı, bazı hastalıklara karşı faydalı olduğu, öğütülmüş kökünün, sinirlere kadar ulaşmış yaraları iyileştirdiği belirtiliyor. Kuvvetli bir çözme gücü olan nergisin, burun deliklerindeki tıkanıkları açtığı, rutubet ve safradan meydana gelen baş ağrısına karşı da faydalı olduğu biliniyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TBF, Pınar Karşıyaka'dan özür diledi...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın kupada rakibi Banvit...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?