ANA SAYFA > İZMİR > Hem tarihini öğrendiler hem yemeğini yaptılar

Hem tarihini öğrendiler hem yemeğini yaptılar

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hem tarihini öğrendiler hem yemeğini yaptılar

Sağlıklı ve doğal beslenmeye önem verenler bir taraftan Girit mutfağının inceliklerini bir taraftan da otların Roma'ya ve Osmanlı'ya uzanan ilginç tarihini öğrendiler.

Düzenlediği sıra dışı tarih eğitim ve seminerleri ile dikkat çeken Tarihçi – Yazar Pınar Sözer Tonga bu defa yemek atölyesine yeni bir boyut kazandırdı. Urla'da düzenlenen yemek atölyesinde hem yemek yapıp hem de yemekleri yapılan otların tarihini dinleyen katılıncılar farklı bir yemek atölyesinin keyfini çıkardılar. Katılımcılar, 'Sihirli Tarih İle Girit Kültürü ve Yemek Atölyesi'ne katılanlar hem yemek yaptılar hem de otların tarihini dinlediler.  Haftasonu Urla'da gerçekleştirilen atölye çalışmasında sağlıklı ve doğal beslenmeye önem verenler, Girit kültürü ve lezzetleriyle tanışırken, Giritliler ise otların Roma ve Osmanlı'ya uzanan hikayesini öğrenerek mutfak kültürlerinin tarihiyle tanışıp neden ot yemeklerini sevdiklerini keşfettiler. 

Tarihle iç içe düzenlenen yemek atölyesinin gördüğü ilgi üzerine Mart ayında ikincisinin düzenlenmesine karar verildi. Girit Kültürü ve Yemek Atölyesi 2'nin konusu ise 'Antikçağ'dan Cumhuriyet'e Kadın Kimliği ve Küçük Atıştırmalıklar' olacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Bağımsız Belediye Başkan Adayı Aşıkoğlu, İGC'yi ziyaret etti
Sonraki Haber Dr. Cemil Tugay BESİAD'la projelerini paylaştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?