ANA SAYFA > İZMİR > Görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

Görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Görme engellilerden farkındalık yürüyüşü

Kamuoyunda farkındalık yaratmak ve görme engellilerin sorunlarını yetkili kurumlara duyurmak amacıyla kutlanan Beyaz Baston Körler Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir’de bir yürüyüş düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü, İzmir Kent Konseyi Engelli Meclisi, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü ve Çağdaş Görmeyenler Derneği tarafından gerçekleştirilen yürüyüş, Konak Metro İstasyonu önünde başladı ve Konak Pier Köprüsü’ne kadar devam etti. Yürüyüşe beyaz bastonlarıyla katılan görme engellilere, çok sayıda sivil toplum gönüllüsü de eşlik etti.

Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Ufuk Özen, 7-14 Ocak tarihlerini kapsayan Beyaz Baston Körler Haftası süresince söyleşiler, müzik ve şiir dinletileriyle görmeyenlerin taleplerini tüm kamuoyuna duyurmak istediklerini söyledi. Özen, haftanın amacının görmeyenlerin toplumsal yaşama katılmalarının önemli unsuru olan “beyaz bastonun” tanıtılması olduğunu da sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TSE ile ALTO İşbirliği
Sonraki Haber İZBAN'ın hat uzunluğu 136 kilometreye çıkacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?