ANA SAYFA > İZMİR > Foça'da engelli vatandaşlar için el ele

Foça'da engelli vatandaşlar için el ele

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Foça'da engelli vatandaşlar için el ele

İzmir Bakırçay Havzası İlçe Belediyeleri Engelli Birimi Sorumluları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Birimi Müdürü Mahmut Akkın başkanlığında Foça’da bir araya geldi.

Toplantıya Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı. Başkan Demirağ, “Engelliler için hazırlanacak yol haritası tüm kentte aynı anda uygulanmalı. Aynı AKS gibi tek merkezden yönlendirilmeli” dedi.

İzmir’in Dikili, Menemen, Foça, İlçe Belediyeleri Engelli Birimi Sorumluları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Birimi yetkilileri, Foça Kent Konseyi Başkanı ve Engelli Meclisi Yürütme Kurulu Foça’da bir araya gelerek, engelli vatandaşlar için yapılan çalışmaları ve yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi. Foça’da ilk defa gerçekleşen geniş katılımlı Engelli Birimleri toplantısında, tüm İzmir’i kapsayacak bir yol haritasının hazırlanması gerektiği ortaya çıktı.

Toplantıya katılan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, engellilerin öncelikli gereksinimlerinin tespit edilmesi gerektiğini belirterek, yapılacak çalışmaların İzmir Büyükşehir öncülüğünde tüm ilçeleri kapsamasının gerektiğini vurguladı. Başkan Demirağ, “İzmir Büyükşehir Belediyesi güçlü bir belediye. Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu da bu konuda oldukça duyarlı. Yapılan toplantıların sonunda çıkacak yol haritasının İzmir’in tüm ilçelerinde aynı anda uygulamaya konulması gerekmektedir. Engelli vatandaşlarımızın tedavileri, ulaşım sorunları aynı AKS’da olduğu gibi tek merkezden yönlendirilmelidir” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, tüm ilçelerin engelli vatandaşlar için projeler ürettiğini belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlayabilmek için engelli araçlarına ihtiyaç var. Bu araçları her ilçe belediyesinin tek tek alması olanaksız. İzmir Büyükşehir Belediyesi toptan alarak ilçelere aktarabilirse Türkiye’de bir ilke imza atmış olur. Böylece araçlar daha ucuza elde edilmiş olur” diye konuştu.

Engelli Vatandaşlara karşı duyarlılığın daha da artması gerektiğini söyleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Kentsel duyarlılığın arttırılması için ortak projeler üretilmeli. Farkındalık eğitimleri ile tüm kentlerimizde yaşayan vatandaşlarımız bilgilendirilmeli. Acil eylem planı hazırlanarak, İzmir Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde İzmir’in 30 ilçesinde aynı anda harekete geçilmelidir” dedi.

Foça’da bir araya gelen İzmir Bakırçay Havzası İlçe Belediyeleri Engelli Birimleri, 10 Mayıs haftasında engelliler için ortak program yapılması ve haftanın birlikte yaşama geçirilmesi yönünde de görüş birliğine vardı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çiçekçi: Karşılıklı ticareti artırmalıyız
Sonraki Haber İzmir Devlet ve Opera Balesi Urla'da

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?