ANA SAYFA > EKONOMİ > Çiçekçi: Karşılıklı ticareti artırmalıyız

Çiçekçi: Karşılıklı ticareti artırmalıyız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiçekçi: Karşılıklı ticareti artırmalıyız

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, Çek Cumhuriyeti ile Türkiye’nin güçlü ekonomik bağlara sahip olduğunu belirterek, “Bu işbirliğini daha ileri boyuta taşımak mümkün. İzmir, Ege Bölgesi işbirliği için büyük potansiyel” dedi.

Çek Cumhuriyeti  Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti, Çek Cumhuriyeti Ankara Ticaret Ateşesi Arnost Kares ve İzmir Fahri Konsolosu Etem Özsoy’un da hazır bulunduğu ziyarette iki ülke arasındaki işbirliği fırsatlarına dikkat çekildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi yaptığı konuşmada İzmir’in Türkiye’nin en batısında ve en batılı şehri olduğunu belirterek, “Göreve başlamanızın ardından Ankara dışına ilk ziyaretinizi İzmir’e gerçekleştirmiş olmanızdan büyük memnuniyet duydum. Çek Cumhuriyeti ile Türkiye, ekonomik veriler dikkate alındığında birbirine çok benziyor. İki ülkenin de ihraç ve ithal ettiği ürünler benzerlik gösteriyor. İki ülkenin de ihracatı 160 milyar dolar seviyesinde. Ancak karşılıklı ticaret hacmimiz ise 3.4 milyar dolar. Bu miktar yeterli değil. Bu rakamı çok daha yukarılara çekecek potansiyel mevcut. Özellikle otomotiv yedek parça , çeşitli makine ve ekipmanlar ile gıda ürünlerinde işbirliklerimizi artırmamız mümkün” dedi. Çiçekçi, karşılıklı ticaretin artırılması hedefi doğrultusunda iki ülke arasında ticari heyet organizasyonlarının artırılması çağrısında bulunurken, EBSO olarak karşılıklı ticari heyet organizasyonunda yer alabileceklerini ifade etti.

Balayı turizmi çağrısı

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka ise, İzmir’den çok etkilendiğini ve ilk fırsatta bu kente bir kez daha gelmek istediğini vurguladı. IF WEDDING 2015 FASHION İZMİR (9.Gelinlik, Damatlık  ve Abiye Giyim Fuarı)’nın kentte yarattığı hareketliliğe dikkat çeken Büyükelçi, “Gelin- Damat Fuarı sizden, balayı organizasyonu bizden. Üzerinde çalışarak bu yönde bir turizm işbirliği çalışması yapabiliriz” diye konuştu. Büyükelçi Pavel Kafka, EBSO üyesi sanayicileri  Eylül ayı sonunda düzenlenecek MSV International Engineering Fair (Uluslararası Mühendislik Fuarı)’na katılmaya davet etti.

Ziyaretin ardından EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi, günün anısına Büyükelçi Kafka’ya plaket takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber
Sonraki Haber Foça'da engelli vatandaşlar için el ele

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?