ANA SAYFA > İZMİR > Down Kafe Fuar İzmir’de

Down Kafe Fuar İzmir’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Down Kafe Fuar İzmir’de

Bornova Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğe örnek olan projesi Down Kafe, bu yıl üçüncüsü “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” ana temasıyla düzenlenen Engelsizmir 2018 Kongresi ve Fuarı'nın gözdesi oldu. Bornova Büyük Park’ta 2015 yılında açılan Down Kafe’de iş imkanı yaratılarak sosyalleşmelerine destek olunan Down Sendromlu gençler, üç gün boyunca Fuar İzmir’deydi.

Bornova Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Down Kafe Fuar İzmir’e taşındı. Açıldığı 2015 yılından bu yana, Büyük Park’ta sadece Bornovalılar değil, İzmirlilerin en uğrak mekanlarından biri haline gelen bu özel kafeterya, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-3 Kasım tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Engelsizizmir 2018 Kongresi ve Fuarı'nın en özel katılımcısı oldu.

 Bu yıl “Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam” ana teması ile kapılarını açan Fuar’da Down Kafe’de iş imkanı yaratılarak sosyalleşmelerine destek olunan Down Sendromlu gençler, 3 boyunca Engelsizmir 2018’deydi. Fuar alanının tam ortasına kurulan Down Kafe, büyük ilgi gördü. Hem katılımcılar, hem de fuar ziyaretçileri samimiyetleri ve güleryüzlü servisleri  ile yürekleri ısıtan gençlerin elinden çay içti. Onların servis ettiği yemekleri yedi. Pek çok kenttten gelen yerel yönetici ve dernek yetkilisi Down Kafe hakkında detaylı bilgi aldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Down Kafe’nin devantajlı grupların topluma kazandırılması adına tüm Türkiye’ye örnek olmasını diledi. Atila, “İşte bu amaçla Engelsizmir 2018’e katıldık. Büyük Park’taki kafeteryamızın bir benzerini Fuar İzmir’e kurduk. Üç boyunca katılımcıların ve ziyaretçilerin gösterdiği ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi oldu.” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ata'dan Ana'ya koştular...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka oyuncu değişikliğine gidecek...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?