ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme'de RES tepkisi sürüyor

Çeşme'de RES tepkisi sürüyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme'de RES tepkisi sürüyor

Çeşme'de temiz enerjiye kesinlikle karşı olmadıklarını belirten Başkan Dalgıç, "Biz RES'lere değil, kurulmak istenen projelerin yaşam alanlarımız içerisinde yer almasına karşıyız" dedi

Çeşme Belediye Meclisi Kasım ayı Meclis Toplantısı, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın başkanlığında yapıldı. Çeşme Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen üç meclis üyesinin mazeretlerinden dolayı bulunamadığı oturuma, Çeşme Belediyesi'nin AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri ve Belediye bürokratlarıyla çok sayıda kent sakini katıldı. Toplantının en çok dikkat çeken konuları ise arasında kent merkezine kurulmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) ile Ilıca Mahallesi'ndeki termal kaynakların değerlendirilmesi oldu.

Ilıca'daki dükkanlar

AK Parti Grubu, Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'ndeki, Çeşme Belediyesi'ne ait dükkanların önemli bir bölümünün henüz kiralanmadığını söyleyerek, "Kamu zararı oluşuyor, yıkalım. Yerine termal kür merkezi yapalım" diyerek öneri sundu. Termal kaynakların kullanımı için verdikleri mücadelenin kamuoyu tarafından da iyi bilindiğini vurgulayan Başkan Dalgıç ise bahsi geçen dükkanların yanında, termal tedavi ve kür merkezi için uygun bir arazinin zaten belirlenmiş olduğunu ve uzun zaman zamandır da çalışmaların devam ettiğini hatırlattı.

Yıkmayalım, yapalım

Yıkım önerisini, "Yıkmayalım, yapalım" diyerek yanıtlayan Başkan Dalgıç, şöyle devam etti: "Yıkarsak, esas kamu zararı bu şekilde ortaya çıkar. Belediyemiz orada termal için yeri çalışma zaten geçmiş dönemde çalışma başlamış. Biz de ihale hazırlığını yapıyoruz. Proje için taslak hazırlanıp ihaleye çıktığında; dükkanları termalin içine dahil etmek taraftarıyım. Çeşme yarımadası tarih boyunca önemli bir termal merkez olmayı hak etti. Umarım siz meclis üyeleri ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte bunu önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz."

Enerjiye değil, yerine karşıyız

Çeşme'de kent merkezine yakın bölgelerde kurulmak istenen RES'lerle ilgili de açıklama yapan Dalgıç, "Kesinlikle RES'e ve temiz enerjiye karşı değiliz. Hatta gururla söylüyorum ki; Çeşme Belediyesi, Türkiye'de kurulan ilk temiz enerji projesine de yüzde 4 ortaktır.  Bu konudaki tek itirazımız da kurulmak istenen RES projelerinin yaşam alanlarımız içerisinde yer almasıdır." dedi. RES projelerine izin verilirken de Çeşme Belediyesi'nden görüş talep edilmediği kaydeden Dalgıç, kentin geleceği için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Seferihisar'da mandalina şenliği
Sonraki Haber Hastanede sohbet haritasıyla diyabet eğitimi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?