ANA SAYFA > SAĞLIK > Hastanede sohbet haritasıyla diyabet eğitimi

Hastanede sohbet haritasıyla diyabet eğitimi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hastanede sohbet haritasıyla diyabet eğitimi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi’nde, diabet sohbet haritası yardımıyla şeker hastalarına insülin tedavisi, kontrollü şeker tedavisi ve takipleriyle ilgili eğitim verildi.

“İnsülin Tedavisine Başlama Sohbet Haritası” üzerinde yapılan eğitimde, hastalar yaşadıkları sorunları eğitimcilere bire bir iletebilme imkanı buldu. Sohbet havasında geçen eğitime “Doğru-Yanlış Kartları” ile başlandı. Hastalardan bu kartları yol haritası üzerinde yerleştirmeleri istendi ve birçok farklı senaryo tartışıldı.

Eğitimciler tarafından şeker hastalarının yanlarında mutlaka şeker, su, meyve, şeker ölçüm cihazı taşımaları konusunda önerilerde bulunuldu. İki saat süren eğitim sonunda ara öğün olarak süt dağıtıldı.

Hastalar tarafından Diabet Eğitim Hemşiresi Nuran Kamçı ve Diabet Eğitmeni Nihal Yavuz tarafından verilen eğitimin çok faydalı olduğunu belirtirken Hastane Başhekimi Op. Dr. Birol Durukan eğitimlerin düzenli olarak devam edeceğini, hedefin daha fazla hastaya ulaşmak olduğunu söyleyerek eğitimde emeği geçenlere teşekkür etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme'de RES tepkisi sürüyor
Sonraki Haber EBSO’dan İzmir-Brüksel ekonomi köprüsü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?