ANA SAYFA > İZMİR > Bornova’da kazandıran dönüşüm

Bornova’da kazandıran dönüşüm

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bornova’da kazandıran dönüşüm

Bornova Belediyesi’nin kullanım ömrünü tamamlayan altı çöp kamyonu yeni hizmet araçlarına dönüştürülerek hem tasarruf edildi hem de kaynakların verimli kullanılması sağlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait çekici kısımları çalışır durumda olan altı araçtan beşi kamyona bir tanesi de arazöze dönüştürüldü.

Bornova Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması konusunda örnek bir dönüşüm gerçekleştirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çöp toplamada kullanılan altı kamyonun, konteynerleri yüklemeye yarayan teçhizatları kullanım ömrünü tamamladı. Bunun üzerine çalışır durumda olan çekicilerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Altı araçtan beşine kasa yapılarak moloz toplama hizmetine verildi. Bir çekici ise arazöz olarak donatıldı. İlçedeki yolların temizlenmesinde kullanılacak arazözün başta orman yangınları olmak üzere acil durumlara müdahale edebilecek basınçlı su tertibatına da sahip olduğu belirtildi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, belediyenin kaynaklarının daha verimli kullanılabilmesi amacıyla bir dizi önlem aldıklarını belirterek, “Bu amaç doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de mevcut kaynaklarıyla böyle bir uygulamada bulundu. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz gerçekten yoğun bir faaliyet içinde. Çöp konteynerlerinin toplanmasından sokakların süpürülmesine, pazaryerlerinin temizlenmesine kadar geniş bir faaliyet alanı var. Bu nedenle eldeki imkanların en verimli şekilde kullanılması önemli. Biz de bunun gereğini yaptık” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege’de 3 boyutlu beyin sempozyum yapılacak
Sonraki Haber Tüm Yerel-Sen İzmir şubelerinden "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği" semineri

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?