ANA SAYFA > İZMİR > Bağışlarınızla bir yüz de siz güldürün

Bağışlarınızla bir yüz de siz güldürün

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bağışlarınızla bir yüz de siz güldürün

Konak Belediyesi’nin maddi durumu yetersiz vatandaşlara yardım amacıyla kurduğu ve yıllardır binlerce kişinin faydalandığı Giysi Bankası, yeni adresinde ‘Bizim Mağaza’ adıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor.

Hemen her türlü giysinin yer aldığı mağaza kış soğuklarının hissedildiği bugünlerde yoğun ilgi görüyor. Her gün çok sayıda kişinin faydalandığı Bizim Mağaza, gelen talepleri karşılamak için duyarlı vatandaşların desteklerini bekliyor.

Konak Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hizmete açtığı ‘Bizim Mağaza’ yeni adıyla İZSU Vezneleri olarak da bilinen Şehit Fethi Bey Caddesi No: 2 adresinde hizmet vermeye başladı. Vatandaşların ihtiyaçlarına göre kazaktan, elbiseye, eşofman takımından okul üniformasına, ayakkabıdan çantaya kadar her türlü giysiyi ücretsiz alabildiği Bizim Mağaza’da ikinci el giysilerin yanı sıra hiç kullanılmamış giysiler de bulunuyor. Titizlikle çalışan görevliler bağışlanan her kıyafeti giyilebilecek durumda ayırarak raflarına koyuyor. Görevliler mağazaya gelen vatandaşlardan sadece kimlik belgesi istiyor.

NİTELİKLİ BAĞIŞLARA İHTİYAÇ VAR

Bizim Mağaza’da günlük kıyafetlerin yanı sıra yine hayırsever vatandaşların verdiği gelinlik, damatlık ve sünnet kıyafetleri de yer alıyor. Mağazada çok az sayıda nitelikli kıyafet kaldığını dile getiren görevliler, gelen yoğun talebi karşılamak için giysi bağışlarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kış aylarına uygun her yaş grubundan çocuk, kadın ve erkek kıyafeti ile ayakkabısına ihtiyaç duyulduğunu belirten görevliler, hayırseverlerin dışında imalatçı firmaların da bağış yapabileceğini dile getirdi. Tek kriterin giysilerin temiz ve kullanılabilir durumda olması olduğunu belirten mağaza yetkilileri, “İmkanı olmayan vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmak, onları boş göndermek istemiyoruz. Talep çok ancak bağışlar yeterli değil. İkinci el kıyafetleri bağışlarken lütfen giyilebilecek nitelikte olmasına özen gösterilsin. Ayrıca duyarlı vatandaşlarımızdan yeni kıyafet bağışı yaparak bir vatandaşımızın daha yüzünü güldürmelerini bekliyoruz” dedi.

Vatandaşların giyebileceği kalitede ve temiz giysilerin yer aldığı Konak Belediyesi’nin Bizim Mağaza’sında yaz döneminde yazlık, kış döneminde ise kışlık kıyafetler veriliyor. Hafta içi sabah saat 09.30 - 12.00, öğleden sonra ise 13.30-16.00 arasında açık olan merkezde karışıklığı önlemek ve daha kaliteli hizmet sunabilmek adına pazartesi ve salı günleri kadın ve çocuklara, perşembe ve cuma günleri ise sadece erkeklere hizmet veriliyor. Her kişi bir seferde en fazla beş parça giysi alabiliyor. Bizim Mağaza’ya bağışta bulunmak isteyenler yardımseverler 484 53 00 numaralı telefondan dahili 2960’u tuşlayarak detaylı bilgi alabilirler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ege'de konser gecesi
Sonraki Haber Can Erdem: Tek hedef süper lig

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?