ANA SAYFA > İZMİR > Aytun Çıray:''9 Eylül 1 Kasım'ın şafağıdır''

Aytun Çıray:''9 Eylül 1 Kasım'ın şafağıdır''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Aytun Çıray:''9 Eylül 1 Kasım'ın şafağıdır''

İzmirli hemşehirlilerine açık bir mektup yayınlayan Çıray, bu yıl 9 Eylül’ü çok karanlık koşullarda karşıladığımızı ve terör örgütünün her geçen gün katliamlarının ivmesini arttığını vurguladı.

AKP’nin 13 yıllık başarısız yönetimi sonucunda şiddet ve ölüm çıtasının bir olaydan diğerine yükseldiğini anlatan CHP İzmir Milletvekili Çıray, “Öyle ki basılı medyada Dağlıca’da 16 vatan evladının ölümünü haber veren acı dolu manşetleri okurken, televizyonlarımıza düşen başka bir kitlesel şehit haberleriyle sarsılıyoruz. İnternet medyası teyakkuz halinde sürekli sayfa yeniliyor: ‘Dün Dağlıca Bugün Iğdır...’  İçimiz büyük çoğunluğu genç yaşta biçilmiş ‘ekinler’ için kavruluyor,” dedi.

Çıray İzmirlilere açık mektubunda şöyle devam etti:

İZMİR ÖDEDİĞİ BEDELLERE RAĞMEN TESLİM OLMADI

“Biz İzmirliler, dünyaya açık, yüksek medeni değerlere bağlı insanlar olarak bu şiddet, kan, acı ve gözyaşı sarmalına kimin tarafından, nasıl sokulduğumuzu herkesten iyi biliyoruz. Bizler kötülüğü herkesten önce teşhis ettik, ödediğimiz bütün bedellere rağmen ona teslim olmadık. Bununla ne kadar gurur duysak azdır. 7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye seçmenlerinin azımsanmayacak bir bölümü verdikleri oylarla bir bakıma haklılığımızı tescil etti. Kötülüğe Türkiye’de mutlak hâkimiyet kurmasını sağlayacak gücü vermedi.”

BOYNUKALIN ATATÜRK HEYKELLERİNİ YIKMAK İÇİN BAŞKANLIK İSTİYOR

“Ancak kötülük, fıtratı gereği millî iradenin sonucuna rıza göstermedi, on üç yıldır yöneldiği hedeften vazgeçmedi. Bu hedefin ne olduğunu Hürriyet Gazetesini basan güruhu yönlendiren ve  Twitinde PKK’ya seslenerek 'Hızınızı alamayıp bütün Atatürk heykellerini yıksanız ne hoş olur, pek hoş olur…' diyen  AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın kendinden geçerek haykırdı:  ‘Saray sakinini 1 Kasım Seçimlerinde sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın ‘Başkan’ yaptıracağız.’ Çünkü Boynukalın böylece Atatürk heykellerinin topyekun yıkımını PKK’ya havale etmeden kendi elleriyle gerçekleştirebilirdi. Bu da onun için çok daha büyük bir haz ve mutluluk kaynağı olurdu.”

9 EYLÜL’ÜN TÜRKİYE CUMHURİYETİ ‘NİN ASIL DOĞUM TARİHİDİR

“Gururla ne kadar tekrarlasak az: Biz İzmirliler bu kötülüğün hangi karanlık hedefe yöneldiğini herkesten önce gördük. Bir İzmirli olarak bu erken teşhiste en büyük etkenin 9 Eylül olduğuna inanıyorum.                          

9 Eylül gün olarak biz İzmirliler için başından beri sadece tarihin en soylu savaşlarından birine vurulan nihai zafer mührünü simgelemiyor.  9 Eylül bizler için yeni büyük yolculuğun, yükselen yeni medeni dünyanın ve bu dünyayı oluşturan hayat tarzının asla kararmayacak deniz feneridir.                                  

Bunu İzmirlilerin saf ve samimi vefayla bağlı olduğu Mustafa Kemal  Atatürk de görmüştü. Atatürk’ün CHP’nin kuruluşunu  İzmir’in Kurtuluşunun tam birinci yılında yani 9 Eylül 1923’te ilan etmesi onun bütün kararlarında olduğu hiç de tesadüf değildir.  9 Eylül’ün Türkiye Cumhuriyeti ‘nin asıl doğum tarihi ve asli manevi anlam ve güç kaynağı olmasıdır.”

KÖTÜLÜĞÜN KURBANLARI OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

“Şimdi on üç yıllık AKP iktidarından sonra kan, gözyaşı ve acı sarmalına girmiş durumdayız.  Bu ancak IŞİD’in ruh kardeşi olarak konumlandırabilecek bir kötülük zihniyetinin doğal ve kaçınılmaz sonucudur. Ancak biz bu korkunç sarmala mahkûm değiliz. 9 Eylül bize bunun en anlamlı kanıtını veriyor. Umut ışığı oluyor, en çıkışsız görünen durumlarda bile çıkışın iyilik dolu yolunu gösteriyor.                                                           

9 Eylül bize 1 Kasım şafağını haber veriyor. 9 Eylül bir milletin iyilik ruhunun zaferidir. İyilik, aynı güç ve kararlılıkla 1 Kasım’da zafer kazanacaktır. Bu vesileyle kötülüğün sonsuz ihtirasının ve kendini hukukunu emniyete alma arzusunun kurbanları olan bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün bu acılar cumhuriyetçi yurttaş kardeşliğini ve dayanışma anlayışını hayata geçirecek olan CHP iktidarında geride kalacaktır. 

Çünkü hiç şüphe yok: 9 Eylül’ün özgürlük ışığı kötülüğün zorbalığını, istibdadını ve karanlığını mutlaka ama mutlaka boğacak… İlga edilen millet iradesinin şafağı bu kez karartılamayacak şekilde 1 Kasım’da doğacaktır..                                                           

Bu şafağı ben değil İzmir’in Kurtuluş ve CHP’nin kuruluş günü olarak 9 Eylül müjdeliyor…” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Misket Dikmen:''Bu vandallığa dur denilmeli''
Sonraki Haber Necat Karataş:''9 Eylül İstiklal Bayrağımızdır''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?