ANA SAYFA > İZMİR > Alsancak trafiğine ortak çözüm

Alsancak trafiğine ortak çözüm

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Alsancak trafiğine ortak çözüm

İzmir’in merkezi konumundaki Alsancak’ın en büyük sorunu olan kaldırımlara park eden otomobiller konusunda belediye, emniyet ve vatandaşlar arasında fikir birliğine varıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın öncülüğünde düzenlenen toplantıda mahalle sakinleri araçlarını kaldırımlara park etmeme konusunda olumlu adım atarken, Belediye ve İlçe Emniyet Müdürlüğü de park eden araçlara ceza kesilmesi yönünde ortak karar aldı.

İzmir’in eğlence ve iş hayatının merkezi Alsancak’ın kalbi konumundaki Kültür Mahallesi’nin sorunları mahalle sakinlerinin de katıldığı geniş katılımlı bir toplantıda masaya yatırıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Bozkurt, İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci, GEDİZ-EDAŞ Konak İlçe Yönetici Yardımcısı Volkan Şirin ve Kültür Mahalle Muhtarı Nilgün Güney’den oluşan heyet mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi, taleplerini not etti. Kamu adına farklı alanlarda hizmet veren kurum yetkilileri ile mahalle sakinlerini biraraya getiren buluşmada temizlikten aydınlatmaya, altyapı yatırımlarından otopark sorununa kadar pek çok konu ele alındı. Mahalle sakinleri tek tek söz alma fırsatı bulurken, kurum yetkilileri de gelen sorulara açık yüreklilikle yanıt verdi. Verimli geçen toplantı sayesinde şikayetlerini doğrudan ilgililere iletme fırsatı bulan mahalle sakinleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş başta olmak üzere katılım gösteren yetkililere teşekkür etti.

Kültür Mahallesi sakinlerinin sorunlarını anlatma fırsatı bulduğu toplantının amacının sorunları birlikte düşünüp, çözüm yollarını birlikte üretmek  olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, 400 bin nüfusa göre bütçe aldıklarını ancak üç kat fazla nüfusa hizmet verdiklerini hatırlatarak, vatandaşları  birlikte hareket etmeye davet etti. Yerel yönetimlerde katılımcılığın önemine değinen Pekdaş şöyle konuştu: “Sorunların çözümü için birlikte hareket etmeliyiz. Hemşerilerimizin belediyeye yardımcı olması lazım. Her bir binanın önüne bir denetçi koymamız mümkün değil. Sorunları birlikte çözeceğiz. Sızlanmak yerine çözüm üreteceğiz. Bu şehir hepimizin çabasıyla düzelecek.”

Toplantıda sakinlerinin en çok üzerinde durduğu konu, araçların kaldırımlara gelişi güzel park etmesi sorunu oldu. Otopark yerine kaldırımları işgal eden araçlar yüzünden zorluk yaşadıklarını anlatan mahalle sakinleri, özellikle engelli, çocuklu ve yaşlı vatandaşların bu durumdan mağdur olduklarını dile getirdi. “Bu Şehir düzelecekse hepimizin çabasıyla düzelecek” diyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kamuya ait otoparkları kullanmak yerine kaldırımlara park edilmesinin doğru olmadığını vurgulayarak, vatandaşlardan daha duyarlı olmalarını istedi. Kentlerde bir arada yaşamanın belli sorumlulukları da beraberinde getirdiğine vurgu yapan Pekdaş, bir de öneri getirerek; “Buradan bir karar çıkartalım. Kültür Mahallesi'nde kaldırımlara park etmiş ne kadar araç varsa o araçlara ceza kesmekle başlayalım işe. Artık 100 metre yürümekten üşenir hale geldik. Neredeyse yatak odamıza arabayla çıkacağız. Fuardaki otopark boş dururken herkes kapısının önünü otopark olarak kullanıyor. Bunu yapmaya hakkımız var mı? Önce kendimize bakalım” dedi.

Kaldırımlara araç park edilmesi konusunda Konak İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Bozkurt da Pekdaş’ın önerisine olumlu yanıt verdiklerini söyledi. Bozkurt, “Trafik Şube Müdürlüğü ile gerekli yazışmaları yapacağız ve kaldırımlara park eden arabalara cezai işlem uygulamasına başlayacağız” diyerek konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Toplantıda İzmirgaz Genel Müdür Burçin Yandımata da gelen talep ve önerileri dinledi. Alsancak’ta altyapı çalışmaları nedeniyle bazı bölgelere doğalgazın götüremediklerini kaydeden Yandımata, 2015 yılı yatırımları kapsamında bu bölgelere de gaz bağlanacağının müjdesini verdi. Kanalizasyon ve su konularında da İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı Onur Demirci vatandaşlardan gelen şikayetleri not ederek, çözüm için çalışmaların başlayacağını söyledi. Toplantıda ayrıca GEDİZ-EDAŞ Konak İlçe Yönetici Yardımcısı Volkan Şirin de  vatandaşlardan gelen aydınlatma talepleri konusunda bilgilendirme yaptı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kimbilir belki de yaralarımızı üflerken öğrendik ıslık çalmasını...
Sonraki Haber Sosyal medyanın amiral gemisi; Facebook

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?