ANA SAYFA > MEDYA > Sosyal medyanın amiral gemisi; Facebook

Sosyal medyanın amiral gemisi; Facebook

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Sosyal medyanın amiral gemisi; Facebook

Alışkanlıkların değiştiği ve bilgi tüketiminin olanca hızla gerçekleştiği bu günlerde en çok merak edilen sorulardan biri “Sosyal Medya Nedir?” sorusu. Herkesin kendine göre yorumladığı ve bir anlam kattığı sosyal medya, genel anlamıyla hayatı kolaylaştıran ve hızlandıran öğelerden oluşan bilgi ve içerik platformu olarak biliniyor.

Sosyal medya içeriklerden oluşur, her bilgi bir içerik, her içerik bir  kaynak niteliğinde. Kullanıcı odaklı olması ve bir sınırlama olmaksızın herkesin söz hakkının bulunması sosyal medyayı etkisi tartışılamayacak bir mecra yapıyor. Fakat her şeyin devinim halinde olduğu sanal dünyada, “Sosyal medyanın tamamı mı yoksa sadece belirli platformlarımı, yakaladığı gücü uzun süre elinde tutabilir?” sorusu tartışmaya açık bir konu.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Mehmet Tokatlı; sosyal medyanın bir devrim olduğunu belirterek;  “İnsanlar, günde 4-5 saatlerini bu mekânda geçirir. Gazete, televizyon, radyo bir kitle iletişim aracı olmasına rağmen hiçbiri halkla çift taraflı bir iletişim sağlayamamaktadır. Bu mecralarda içeriği gazeteciler ve televizyonlar oluşturur ve oluşturulan içerik halka gönderilir. Karşı taraftan bir feedback alma ihtimali yoktur. Sosyal medya ise halka çift taraflı bir etkileşim sunar. Televizyon ve gazeteye oranla halk tarafından daha hızlı bir şekilde benimsenmiştir. Sebebi de bu çift taraflı etkileşimdir” dedi.

Tokatlı, son toplumsal olaylarda geleneksel medya ve sosyal medya farkının oluştuğunu ve sosyal medyanın liderliğini ilan ettiğini düşünüyor. Sosyal medyanın daha kesin ve doğru bilgileri halkla paylaştığını belirtiyor.

Tokatlı, “Ayrıca daha derine inmek gerekirse Facebook giriş yapamıyorum konusunu araştırmak gerekir. Çünkü birçok sosyal medya platformu(Instagram, Twitter, Google+ vb.) bulunmasına rağmen, Facebook bunların hepsini kendi potasında eritme potansiyeline sahiptir. Mail gönderirken yapılan işlemlerin aynısını Facebook’ta yapabilir; örneğin Facebook, Powerpoint sunum ve Word dosyası gönderebilir. Facebook üzerinden görüntülü görüşme yapabilir, bu sayede Skype’a ihtiyacınız kalmaz. İnsanlar zaman tüneli uygulaması sayesinde geçmişte neler yaptıklarını kontrol edibilir. Bu özellikleriyle Facebook diğer sosyal medyalardan bir adım öne geçer” diye konuştu.

Tokatlı   “Facebook uluslararası bir kurumdur. Kullanıcılarının  yüzde 80’ini ABD ve Kanada dışından insanlar oluşturmaktadır. Türkiye bu mecrayı en yoğun kullanan belki 4. ya da 5. ülkedir. Annemiz babamız bile bu platformda bulunmaktadır. Benim görüşüm Twitter, muhakkak kendisini yitirecek. Instagram’dan bir süre sonra insanlar sıkılacaklar. Farklı sosyal medyalar gelip Twitter’ın, Instagram’ın yerini alacak ama sanki Facebook sosyal medyanın amiral gemisi gibi orda sürekli devam edecek. Birinciliği, sunduğu bu ekstra avantajlarla kaptırmayacak gibi görünüyor” diyerek, Facebook’un diğer sosyal medyalardan ayrı düşünülmesi gerektiğini vurguladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Alsancak trafiğine ortak çözüm
Sonraki Haber Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?