ANA SAYFA > İZMİR > 20 Bin üye hedefinin startı, İzmir’den verildi

20 Bin üye hedefinin startı, İzmir’den verildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
20 Bin üye hedefinin startı, İzmir’den verildi

İzmir’de enerji hizmet koluna bağlı kurumlarda üyelerle bir araya gelen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ‘’20 bin üye hedefimize ulaşmak için çalışmalarımızın startını İzmir’den verdik ’’ dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Yardımcıları Vedat Memiş ve Gürkan Kaya ile birlikte İzmir’deki kurumları ziyaret etti.

Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 3. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde çalışan üyelerle bir araya gelen Tonbul, Enerji Bir-Sen’in hedefleri, Mart ayında yapılacak Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı ve Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yetkimizi Perçinleyeceğiz

Sendikaların hasat dönemi olan 15 Mayıs’ta Genel Yetkili sendika unvanını perçinleyeceklerini söyleyen Tonbul, ‘’Biz 2010 yılında Genel Yetkili sendika olduk. 2011 yılında da Cumhuriyet tarihinin ilk Toplu Sözleşmesine imza attık. Bu güne kadar kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında  önemli kazanımlar elde ettik, etmeye de devam edeceğiz. Hizmet kolumuzda ve genelde kamu görevlilerinin sesi olmaya devam edeceğiz. 20 bin üye hedefimizin startını İzmir’den verdik’’ diye konuştu.

Taleplerimiz Devam Ediyor

Bu yıl 3. dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerini gerçekleştireceklerini söyleyen Tonbul şunları kaydetti: ‘’2013 yılında yaptığımız 2. dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri ve Kamu Personeli Danışma Kurulunda gündeme getirdiğimiz taleplerimiz devam ediyor.  4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi, Disiplin affı, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT’lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi, KİT’lerdeki sözleşmeli personelinin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesi, KİT’lerde ücret gruplarının 5’ten 3‘e indirilmesi, KİT’lerde unvan standardizasyonunun sağlanması taleplerimizi Mart ayında yapılacak  KPDK’da ve Ağustos ayında yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerinde masaya taşıyacağız.’’

Talepler Üç Ana Başlıkta Toplanacak

Bu yıl yapılacak Toplu Sözleşme Görüşmelerinde gündeme getirecekleri talepleri üç ana başlıkta toplayacaklarını ifade eden Tonbul şöyle devam etti: ‘’ Bu yılki Toplu Sözleşme Görüşmelerinde hizmet kolu taleplerimizi enerji, sanayi ve madencilik başlıkları altında toplayacağız. Toplu sözleşmede, müdürlerin özel hizmet tazminatı, ek ödeme oranları artırılarak,  müdürleri, az alan idareci konumundan çıkaracağız. Yine KİT’lerde mühendis ve diğer teknik personele arazi tazminatı konusunda çalışacağız. Vardiya tutan tüm personele nöbet ücreti isteyeceğiz. Güvenlik görevlilerine güvenlik tazminatı veya silah tazminatı talep edeceğiz. Kadın istihdamının önündeki engellerin kaldırılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda, hizmet kolumuzdaki kurumlarda kreş talebimizi de gündeme getireceğiz’’

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir’in milletvekili sayısı belli oldu
Sonraki Haber Küresel doktorlar BBP İzmir'i ziyaret etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?