ANA SAYFA > GÜNDEM > "ZABITA MEMURLARI COP, ELEKTROŞOK VE BİBER GAZIYLA DARP ETTİ..."

"ZABITA MEMURLARI COP, ELEKTROŞOK VE BİBER GAZIYLA DARP ETTİ..."

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ

Karşıyaka Bostanlı sahilinde kaynamış Mısır satan Romanların, zabıta ekiplerince cop, elektroşok cihazı ve biber gazı kullanılarak darbedildiği iddia ettiler.

Bostanlı sahil kesiminde, yaz aylarında kaynamış Mısır satarak geçimini sağlayan bir grup seyyar satıcı, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka belediyelerinin zabıta ekiplerinin çevik kuvvet destekli müdahalesinde darbedildikleri iddiasıyla Örnekköy Mahallesi'nde basın toplantısı düzenledi.
İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Örnekköy'deki 30-40 Roman ailenin geleneksel olarak yaz aylarında Bostanlı sahilinde kaynamış Mısır satarak geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi.
Arkadaşlarının son günlerde baskıya maruz kaldıklarını bildiklerini ama dün gece çok sert müdahaleyle karşılaştıklarını öne süren Cıstır, şu iddialarda bulundu:
"Arkadaşlarımız, Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin zabıta ekiplerince darbedilmiş. Darbedilenler arasında 12 yaşında çocuk da var, hamile kadın da. Zabıta ekipleri, müdahalede, cop, elektroşok cihazı ve biber gazı kullanmış. Aralarında sadece oradan geçmekte olan üniversite öğrencilerinin de bulunduğu söylendi. Yol göstermeyen, önleyici tedbir geliştirmeyen, sosyolojik olarak Romanların istihdam sorunlarına çözüm sunmayan her türlü anlayışı kınıyoruz."
Cıstır, olayın sadece darpla sınırlı kalmadığını, aynı zamanda müdahale esnasında söylenen sözlerle "nefret suçu" şlendiğini iddia ederek, "Yarından tezi yok, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber GENÇ PİYANİSTLER TÜRKİYE'Yİ ROMANYA'DA TEMSİL ETTİ.
Sonraki Haber ALTINORDU U13'DE TÜRKİYE ŞAMPİYONU...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?