ANA SAYFA > EĞİTİM > Yüksek Lisans öğrencileri buluştu

Yüksek Lisans öğrencileri buluştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yüksek Lisans öğrencileri buluştu

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü 2015-2016 akademik yılı yüksek lisans öğrencileri tanışma kokteylinde bir araya geldi.

Ön lisans ve lisans eğitimleri ile eğitim hayatına başlayan ve 2009-2010 yılından bu yana da yüksek lisans ve doktora eğitimleri veren İzmir Üniversitesi’nde 2015-2016 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri tanışma kokteylinde bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, Rektör Yardımcısı ve Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. Merdan Hekimoğlu, İşletme (MBA) Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Emin Akçaoğlu, Uluslararası Ticaret, Finans ve Lojistik Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Keskin ile Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Programı ve Kamu Hukuku Yüksek Lisans Programı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Serkan Çınarlı, bu yıl eğitime başlayan 120 yüksek lisans öğrencisi ile buluştu.

Farklı disiplinleri buluşturan programlarda eğitim

Bu yıl eğitime başlayan öğrencilere hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Enstitü Müdür Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, yaklaşık 500 öğrencisi ile bir fakülte mevcuduna ulaşan İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün sadece akademik kariyer yapmayı hedefleyen değil, kariyerini daha üst noktalara taşımayı hedefleyen, mesleğinin güncel gelişmelerini takip ederek çalışmalarına dünya çapında bir boyut kazandırmak isteyenlerin eğitim merkezi haline geldiğini söyledi. Bir üniversite için prestij sayılan lisansüstü eğitim vermenin İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı rahmetli Necdet Doğanata’nın hayali olduğunu dile getiren Gülnur Erciyeş, yüksek lisans eğitimi amacı ile bir araya gelen öğrencilerin gelecek günlerde iş dünyası içinde de işbirlikleri geliştirmek için zemin hazırladığını hatırlattı. Gelişmekte olan ülkelerin bilgiyi yönetmeye gelişmiş ülkelerden daha fazla ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Erciyeş, “İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkiye çapında bir ilki gerçekleştirdi ve Uluslararası Ticaret, Finans ve Lojistik Yüksek Lisans Programını tezli ve tezsiz olarak hayat geçirdi. Bu yıl ilk öğrencilerine eğitim vermeye başlayan programımız gibi multidisipliner programların gelecek yıllarda daha da fazla ilgi göreceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Program Koordinatörlerinin eğitim içerikleri hakkında verdiği bilgilerin ardından söz alan Rektör Erciyeş, hem yurt dışı hem de sektörel deneyime sahip akademisyenler tarafından verilen eğitimin özellikle lisansüstü düzeyde öğrencilere önemli yararlar sağladığını söyledi.

Hangi programlarda eğitim veriliyor?

İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, İngilizce İşletme Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Ekonomi Hukuku Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Sağlık Hukuku Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programı, Kamu Hukuku Tezli Yüksek Lisans Programı, Sosyal Güvenlik Hukuku, İş Sağlığı ve Güvenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Uluslararası Ticaret, Finans ve Lojistik Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programında yaklaşık 500 öğrenciye eğitim veriliyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Barış Şehitleri - Genç Fidanlar Parkı açılıyor
Sonraki Haber Kapıcılardan Atilla Sertel’e sürpriz!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?