ANA SAYFA > EKONOMİ > Yorgancılar, istihdam seferberliği çağrısına tam destek verdi

Yorgancılar, istihdam seferberliği çağrısına tam destek verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yorgancılar, istihdam seferberliği çağrısına tam destek verdi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda gündeme getirdiği ‘istihdam seferberliği’ çağrısına tam destek verdiklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı ve basına kapalı gerçekleşen toplantıda konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, üreten kesimin temsilcisi olarak bulunduğu tüm platformlarda, katıldığı toplantı ve yaptığı konuşmalarda ‘Dünyada her evde bir Türk malı’ hedefine vurgu yaptığını belirti. Yorgancılar, “Sayın Cumhurbaşkanım, istihdamla ilgili yapmış olduğunuz seferberlik konusunda Sayın Başbakanımızın, sayın bakanlarımızın bugüne kadar göstermiş oldukları destekler, teşvikler, hakikaten böyle bir ortam içinde ülkemiz için son derece önemliydi.  Türkiye’de üretilen ne mal olursa olsun, dünyadaki her evde bir Türk malının kullanılıyor olması hedefini yakaladığımızda,  500 milyar liralık ihracat hedefine ulaşma yolunda da mühim bir aşama kaydederiz. İstihdam konusunda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırabilme gücümüz var. Zira, yüzde 92’sini sanayi ürünlerinin oluşturduğu 150 milyar dolarlık ihracatı, bu üretim kapasitemizi,  bizler girişimciliğimizle, bilgi becerilerimizle sağladık” diye konuştu.

Sorumluğumuzun farkındayız

Yorgancılar, üretim, istihdam ve ihracat başlıklarında hayata geçirilen proaktif çözümlerin ardından uygulamaya konan teşvik mekanizmalarının yatırım motivasyon ve isteğine yaptığı pozitif katkılara dikkat çekti. Yorgancılar şunları söyledi, “Şimdi sıra bizde. Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız. Özellikle son açıklanan teşvikler dolayısıyla da katma değeri yüksek ürünlerle ilgili üyelerimizin yatırım ortamlarını arttırmaya yönelik çabalarımız devam ediyor. Üyelerimize etkin bir şekilde, bu konunun önemini bir kez daha anlatacak, bilgilendirecek, cesaretlendireceğiz. Her türlü desteği, çabayı da göstereceğiz. 4 bin 800 olan üye sayımızı çok daha yukarılara çıkarabilme potansiyelimiz var.  Bunun için vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Okyay, Yenice’yi sandığa davet etti
Sonraki Haber GDZ Elektrik Dağıtım'dan çözüm üreten uygulama: Muhtarlarımızı Dinliyoruz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?