ANA SAYFA > İZMİR > Yetenekleri engel tanımadı

Yetenekleri engel tanımadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yetenekleri engel tanımadı

Konak Belediyesi’nce düzenlenen Engelsiz Konak Günleri’nde sahne alan Down Sendromlu ve Otizmli çocuklar yetenekleriyle göz doldurdu.

Mayıs ayı temasını ‘Kentte Engelli Birey Var’ olarak ilan eden Konak Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında ‘Engelsiz Konak Günleri’ne ev sahipliği yaptı. Alsancak Dominik Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlik, birbirinden özel gösterilerin yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarına sahne oldu. Öğlen saatlerinde başlayan etkinlikte ilk olarak Türkiye Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Ardından engelli çocuklara yönelik çamur ve sabun yapım atölyeleri kurularak gün boyu üretim yapıldı.

SOMA’YI UNUTMADILAR

Akşam saatlerine kadar süren atölye çalışmalarının ardından sahne alan İzmir Otizm Korosu ve Orkestrası muhteşem bir konsere imza attı. Becerileriyle de göz dolduran Otizmli çocuklar, yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Orkestranın performansını alanı dolduran konuklar ilgiyle izlendi. ‘Çemberimde Gül Oya, Bütün Dünya Buna İnansa, Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar’ gibi pek çok türkü ve şarkıyı son derece başarılı bir şekilde söyleyen minikler, Soma faciasının yıldönümünü de unutmadı. 301 maden kazası şehidini anmadan geçmeyen Otizmli çocukların bu örnek davranışı izleyenleri duygulandırdı.

MUHTEŞEM DANS GÖSTERİSİ

Engelli çocukların kendilerine fırsat verildiğinde ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdiği etkinlikte ayrıca Balçova Belediyesi Down Sendromlu Çocuklar Halk Oyunları Topluluğu da sahne aldı. En az otizmli çocuklar kadar başarılı bir performans ortaya koyan ekip, büyük beğeni topladı. Etkinliğin Ankara’dan gelen konukları da vardı. ‘Devinimler ve Yaşama Sevinci Dans Topluluğu’ tekerlekli sandalyeleriyle nasıl dans edilebileceğini gösterdi. Yetişkinlerden kurulu dans topluluğu sahnede sergiledikleri figürlerle, dansın engel tanımadığını bir kez daha gösterdi. Dominik Caddesi’ni dolduran binlerce İzmirlinin büyük beğenisini toplayan Engelsiz Konak etkinliğinde söz alan Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, “Çocuklarımızın kendilerine fırsat verildiğinde neler yapabildiğini, ne kadar başarılı olduklarını bugün bir kez daha gördük” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Riccardo Muti İzmir Festivali'nde
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?