ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Riccardo Muti İzmir Festivali'nde

Riccardo Muti İzmir Festivali'nde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Riccardo Muti İzmir Festivali'nde

29. Uluslararası İzmir Festivali’ni, dünya müzik çevrelerinde “kraliyeti ayağına getiren Şef” olarak tanınan Riccardo Muti, kendisinin kurup yetiştirdiği Luigi Cherubini Gençlik Orkestrası ile açacak.

Şef sözcüğünün tanımladığı tüm vasıfları taşıyan Napoli doğumlu Riccardo Muti, sanat çevrelerinde “kraliyeti ayağına getiren şef” olarak tanınıyor. Çok parlak kariyeri boyunca edindiği binlerce hayranı arasına İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i de katmayı başaran Muti, Kraliçe’nin soyunma odasına kadar giderek kutladığı tek şef olarak tanınıyor. Yalnız İngiltere’nin değil başta İspanya ve İsveç olmak üzere Avrupa’daki kraliyet ailelerinin hayranlığını kazanan Muti’nin bu ülkelerde verdiği konserler, kral, kraliçe ve prenslerin akınına uğruyor.

İtalya’nın en tanınmış bestecilerinden biri olan Verdi’ye büyük hayranlık duyan ve onun müziğini tanıtıp geliştirerek ülkesinin müziğine benzersiz katkılarda bulunan Şef Riccardo Muti, İtalya’nın en önemli devlet ve kültür nişanlarıyla onurlandırılmış. Başta İtalya ve ABD olmak üzere pek çok üniversitenin onursal doktora derecesine sahip bulunan Riccardo Muti, İtalya’dan Cavaliere di Gran Croce of the Italian Republic, Almanya’dan Verdienstkreuz, Fransa’dan Officer of the Legion of Honor, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’ten Knight Commander of the British Empire Nişanlarını almıştır.  Salzburg Mozarteum, sanatçıya Mozart’ın müziğine yaptığı katkılar nedeniyle gümüş madalya verdi. Ayrıca Viyana Devlet Operası tarafından pek çok önemli müzik kurumunun onursal üyesi olarak seçildi. Sanatçı ayrıca Rusya Başkanı Putin’in Dostluk Nişanı ile ve İsrail’deki Wolf Vakfı’nın Wolf ödülü ile onurlandırıldı.

Eylül 2010’da Musical America tarafından 2010 Yılının Müzisyeni seçildi. Şubat 2011’de 53.’sü düzenlenen Grammy Ödülleri ödül töreninde Chicago Orkestrası ve Korosu ile seslendirdikleri Verdi’nin Messa da Requiem performansı sayesinde iki Grammy ödülü kazandı. Mart 2011’de gıpta edilen Birgit Nilsson Ödülü’nü aldı. Nisan 2011’de altıncısı düzenlenen Opera News Awards töreninde onurlandırıldı ve Mayıs 2011’de İspanya’nın saygın Asturias Prensliği Ödülüne sanat dalında layık görüldü. Temmuz 2011 yılında Viyana Filarmoni Orkestrası’nın onursal üyesi ve Ağustos 2011’de Roma Operası’nın yaşam boyu onursal direktörü oldu. Mayıs 2012’de Papa 16. Benedikt Muti’yi papalığın en yüksek onur nişanı olan “Knight of the Grand Cross First Class of the Order of St. Gregory” ye layık gördü. Kasım 2012’de müziğe yaptığı katkılar nedeniyle Vittorio De Sica ödülünü aldı. Haziran 2013’te sanatçıya Chicago’daki DePaul Üniversitesi’nin Müzik ve Tiyatro Okulu tarafından onursal doktora derecesi verildi.

Bilgisini ve tecrübesini gençlere aktarmaktan hiç vazgeçmeyen Riccardo Muti, Avrupa’nın en önemli festivallerinin aranan konuklarından biridir. Muti ve orkestrası İzmir konserinde Schubert, Mozart ve unutulmaz Verdi yorumlarından iki örnek seslendirecekler.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı girişimcilere ikinci fırsat
Sonraki Haber Yetenekleri engel tanımadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?