ANA SAYFA > EKONOMİ > Yerelde büyüme, yerelde kalkınma

Yerelde büyüme, yerelde kalkınma

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yerelde büyüme, yerelde kalkınma

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, küresel ekonomi düzeninde dünyanın ticari yapısının değiştiğini, bu değişimin ekonominin de kurallarını değiştirdiğini belirterek, “Bu yeni düzende merkezi kalkınma yerini yerelde büyüme, kalkınmaya bıraktı. Bu noktadan hareketle İzmir için yerelde büyüme, yerelde kalkınmanın daha faydalı olacağı inancındayız” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Haluk Tezcan, Hüseyin Vatansever, Muhsin Dönmez, Kamil Porsuk, Ateş Demirkalkan, Hakan Ürün, Deniz Gündüz ile Başkanlık Danışmanı Bayram Talay, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin’i ziyaret etti. Ziyarette, Torba Yasa ile ilgili düzenlemeler ele alındı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yerelde kalkınmanın önemine vurgu yaparak, “Küresel ekonomi düzeninde dünyanın ticari yapısının değiştirdi. Bu değişim ekonominin de kurallarını değiştirdi. Bu yeni düzende merkezi kalkınma yerini yerelde büyüme, yerelde kalkınmaya bıraktı.  İzmir için yerelde büyüme, yerelde kalkınmanın daha faydalı olacağı inancındayız” dedi. 

Yönetmelikler önümüzdeki günlerde yayınlanacak

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Torba Yasa’nın uygulanması ile ilgili yönetmeliklerin önümüzdeki günlerde yayınlanmasını beklediklerini kaydetti. İzmir Vergi Dairesi olarak Torba Yasa’nın uygulanması ile ilgili bilgilendirici toplantı ve etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Engin, “Torba Yasa ile bir af yok. Vergi de cezada aynen alınıyor. Sadece gecikme zammı ve faizi günün gereklerine uyarlandı” diye konuştu.

Rıfat Engin ayrıca, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye’nin vatandaşlarını güvence altına alırken,  iş dünyası ve sanayicinin üstlendiği role dikkat çekti. Engin, “İşadamlarımızın, sanayicimizin, mükelleflerimizin yanında çalıştırdığı her bir personel, her bir işçi katkıdır. Bizler, istihdam sağlayan sanayicimizin her zaman yanındayız. Olmaya da devam edeceğiz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 6 İlin Sağlık Personeli İzmir'de Eğitimde
Sonraki Haber Karşıyaka Protokolü madde bağımlılığının tehlikesini konuştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?