ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > ''Yeniden Sinametek'' Oscar ve Cannes ödüllü iki filmi İzmirlileri buluşturacak

''Yeniden Sinametek'' Oscar ve Cannes ödüllü iki filmi İzmirlileri buluşturacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Yeniden Sinametek'' Oscar ve Cannes ödüllü iki filmi İzmirlileri buluşturacak

Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Mart ayında Oscar ve Cannes ödüllü iki filmi İzmirlileri buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlileri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Mart ayında “Kazanmanın Peşinde”   temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihine damga vuran ünlü yönetmenlerin sporcuların yaşamını aktardığı filmler,  İzmirli sinemaseverlerle buluşacak.

Yarış ve bisiklet
1980 yılında en iyi özgün senaryo dalında Oscar Ödülü kazanan “Breaking Away” filmi,  2 Mart 2016 Çarşamba günü gösterime girecek. Amerikalı bisikletçi Dave Blaze'in hayatından yola çıkarak çevrilmiş bu film, 1979 yılında ABD’de çekildi. Yönetmenliğini Peter Yates’in yaptığı filmin oyuncuları Dennis Christopher, Dennis Quaid Stern; senaryo yazarı ise Steve Tesich. 

Rugby sporcusunun yaşamı
23 Mart Çarşamba günü, yönetmenliğini Lindsay Anderson’un yaptığı senaryosu David Storey’e ait, “This Sporting Life”  filmi beyaz perdeye yansıyacak. 1963 yılında İngiltere’de çekilen filmde, Kuzey İngiltere’de maden işçisi olarak çalışan ve rugby sporcusu olan Frank Machin’in yaşam öyküsü anlatılıyor. İngiliz gerçekçi sinemasının en iyi örneklerinden biri olan film, başrol oyuncusu Richard Harris’e de Cannes Festivali’nde en iyi oyuncu ödülünü kazandırdı.
Her iki film gösterimi de İzmir Sanat’ta, saat 20.00’de başlayacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na üç şeritli çözüm
Sonraki Haber Karşıyaka bombacısı hakim karşısında

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?