ANA SAYFA > İZMİR > Yeni yılın ilk meclisinden birlik mesajı

Yeni yılın ilk meclisinden birlik mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni yılın ilk meclisinden birlik mesajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin 2023 yılındaki ilk toplantısı Başkan Tunç Soyer idaresinde yapıldı. Başkan Soyer “Bizler 100. yılın meclis üyeleriyiz. Cumhuriyetin 100. yılında bu görevi yürütüyor olmak hepimiz için büyük gurur vesilesi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in idaresinde yapılan Ocak ayı toplantısının ilk oturumunda birlik ve beraberlik mesajı verildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet'in yüzüncü yılına vurgu yaparak, “2023 yılı ilk meclisini açıyor olmaktan gurur duyuyorum. Bizler 100’üncü yılın meclis üyeleriyiz. Cumhuriyetin 100'üncü yılında bu görevi yürütüyor olmak hepimiz için büyük gurur vesilesi” dedi.

Başkan Soyer Sünger Kent çalışmalarını anlattı
Toplantıda yetersiz yağışlar ve kuraklık konusu gündeme geldi. İzmir’de kuraklıkla mücadele konusunda yoğun çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Soyer, “Sünger Kent” uygulaması ile ilgili bilgi verdi. Türkiye'de bu uygulamanın sadece İzmir'de hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Soyer, “Dilerim Türkiye’nin her yerinde uygulanır. 5 bin su deposu dağıtacağız. 10 bin yağmur bahçesi oluşturacağız.  Kuraklıkla mücadele için böyle bir projeyi hayata geçiren tek belediyeyiz. Bunu İzmir’in tüm ilçelerine yayacağız” diye konuştu.
 
“Kuraklık ciddi bir tehdit”
Başkan Soyer kuraklığın ciddi bir tehdit haline dönüştüğünü dile getirerek şunları söyledi: “Tarımsal üretim planlanması konusunda, ürün deseninin seçilmesi konusunda bir merkez oluşturduk. Orada yoğun bir çalışma ile hangi havzada, hangi ürünlerin desteklenmesi gerektiği ile ilgili çalışma yürütüyoruz. Suyu vahşi tüketen uygulamalarla ilgili mücadele veriyoruz. Bu konuda çok iddialıyız. Türkiye’de kuraklıkla mücadele konusunda en yoğun çalışma gösteren belediye, İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor Fair Play Resim Yarışması Sonuçlandı
Sonraki Haber Karşıyaka Tren İstasyonu binası tabelası için suç duyurusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?