ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka Tren İstasyonu binası tabelası için suç duyurusu

Karşıyaka Tren İstasyonu binası tabelası için suç duyurusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Tren İstasyonu binası tabelası için suç duyurusu

Daha önce yaşanan restorasyon kriziyle gündeme gelen ve yurttaşların mücadelesi sonucunda ticarete açılması engellenen Karşıyaka Tren İstasyonu binasının bu kez de tescilli tabelası indirilerek yerine plastik tabela asıldı. 126 yıllık tabelanın indirilmesi sonrası yurttaşlar, cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Doğal ve Kültürel Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu, alanın tarihi değere sahip bir kamu malı olduğuna, kaybolan istasyon tabelasının tescilli olduğuna vurgu yaptı. Karaçorlu, “Daha önce tahribata uğrayan alanda aynı uygulamalar devam ediyor. Kamu kaynaklarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen istasyonda daha sonra restorasyona aykırı uygulamalar görülmesi üzerine ve yaptığımız uyarılar neticesinde ilgili eğlence işletmesinin ruhsatını iptal edilmişti. Restorasyona aykırı uygulamalar söktürüldü ve Karşıyaka tarihi tren istasyonu eski görünümüne dönmüştü. Şimdi de tarihi istasyon tabelası sökülerek yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezi tabelası asıldı. Yanlışın bir an önce düzeltilmesi için yaptığımız temaslara karşın bir netice alamadık. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sorumluluk hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Cumhuriyet

PAYLAŞ
Beğendim 10 Muhteşem 1 Haha 2 İnanılmaz 4 Üzgün 5 Kızgın 8
Önceki Haber Yeni yılın ilk meclisinden birlik mesajı
Sonraki Haber Karşıyaka'da hava kalitesi riskli seviyede

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?