ANA SAYFA > EĞİTİM > Yeni yılda başarılı olmak için 10 ipucu

Yeni yılda başarılı olmak için 10 ipucu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yeni yılda başarılı olmak için 10 ipucu

Liderlik Okulu kurucusu Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, yeni yılda daha başarılı bir hayat için 10 ipucu verdi.

Kişisel Gelişim Uzmanı Erkut Ergenç, yeni yılda her alanda başarı sağlamanın 10 yolunu açıkladı. 7’den 77’ye hitap eden bu ipuçlarını okumadan yeni yıla girmeyin. İşte Erkut Ergenç’in başarı için verdiği 10 ipucu;

1)      Şu ana kadar etrafınızdaki en başarılı kişi sizseniz, etrafınızı değiştirmenin zamanı gelmiştir. 2017 yılında sizi daha ileri getirecek bir ortama ihtiyaç duymalı ve ilerlemeye devam etmelisiniz. Keşif zamanı gelmiş olabilir.

2)      Erken kalkamıyorsanız emin olun çok geç uyuyorsunuzdur. Başarılı insanların güne her zaman çok erken uyandıkları hakkında bir şeyler duymuşsunuzdur. Yeni yıl erken kalkma alışkanlığını sağlamak için iyi bir fırsat. Ama ben erken kalkıyorum diyenler içinde cevabım şu: 15 dakika daha erken kalkın.

3)      Bu yıl hayır demeyi öğrenin. Zaman yönetiminin bence en etkili sırrı “Hayır” kelimesinden geçiyor. Hayır deyince insanları üzebilirsiniz, ama sonrasında sizin üzülmeniz daha iyi bir seçenek olamaz.

4)      Daha verimli olmak için spor yapın demek isterdim ama daha da önemlisi sağlıklı olmak için ne gerekiyorsa yapın. Bir beslenme uzmanıyla dost olmanın vakti geldi. Zaten bir dostunuz varsa onunla daha sık bir araya gelmelisiniz.

5)      Başarısızlıklarınız siz onlara felaket gözüyle baktıkça derin birer başarısızlık olur. Başarısızlıklarınızı bir rehber ve basamak olarak kullanın. Tecrübeye inanın.

6)      Hayallerinizi gerçekleştirmek için bir ilham beklemeyin. Hayallerinizin başlı başına birer ilham olduğunu sakın unutmayın.

7)      Yeni yılda daha kibar ve centilmen olun. İnsana ve insanlığa sevgi dolu yaklaşın. Saygı insanlar için daha üst düzey bir ihtiyaçtır. Onlara önce bunu verin. Geri dönüşlere inanamayacaksınız.

8)      Hayatınızdaki sorunları küçük parçalara ayırın ve yeni yılda bu parçaları tek tek planlı bir şekilde yok edin. İyi bir “sorun kontrol listesini” parçalamak kadar zevkli bir şey olamaz.

9)      Gelirinizi artırmanızın en kolay yolu sermaye yapmaktır. Sermayeniz bilgi ise yeni yılda bol kitap okuyup, eğitimlere katılın.

10)  Dahi olmanın gerçek yüzünde çok çalışmak vardır. Ama çok çalışmak; çok koşuşturmak değildir. Meşgul olmak hiç değildir. Yoğunum kelimesini çok kullanıyorsanız bir kez daha düşünün ve planlama yapmayı öğrenin.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Senfoni’den İsmet İnönü’yü Anma Gecesi
Sonraki Haber İKÇÜ öğrencileri, çevik kuvvetin yanında...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?