ANA SAYFA > EĞİTİM > Yazılım Mühendisliği eğitiminde iş birliği

Yazılım Mühendisliği eğitiminde iş birliği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yazılım Mühendisliği eğitiminde iş birliği

Tıptan tarıma, bankacılıktan uzay sistemlerine kadar pek çok sektör tarafından talep edilen kalifiye Yazılım Mühendislerinin yetiştirilmesi için İzmir Üniversitesi ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi, 2015-2016 akademik yılı eğitim içeriğini masaya yatırdı.

İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümü, iş dünyasının ihtiyacı olan Yazılım Mühendislerini yetiştirebilmek için harekete geçti. 2015-2016 akademik yılında verilecek Yazılım Mühendisliği teorik ve pratik eğitim içeriğini hazırlama çalışmalarına iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelerek başlayan akademisyenler öneri ve ihtiyaçlar çerçevesinde eğitim programını planlayacak. İş dünyası temsilcilerine ev sahipliği yapan Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emrah Orhun, amaçlarının iş bulma kaygısı yaşamayan, farklı özellikleri, yetenekleri ve düşünce yapısı ile iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye mezunları piyasaya kazandırmak olduğunu söyledi.

İhtiyaçları ile eğitim aynı çizgide buluşacak

Microsoft, Hayadasoft, Onur Yazılım, Veriyaz, Universe, İZTEKGEB, Egis's, Bilset ve Veripark temsilcilerinin katıldığı toplantının amacının “Sektörün beklentileri ile üniversite Yazılım Mühendisliği eğitimini aynı çizgide buluşturmak” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, kalifiye mühendislerin iş dünyasına kazandırılması ile daha kısa zamanda daha büyük sonuçlar elde edilen bir sistemin işlemeye başlayacağını söyledi. Teknolojide yaşanan gelişmelerin, yeni nesillerin eğitim alma şekli ve öğrenme algısını da değiştirdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Emrah Orhun amaçlarının, öğrenmeye açık, merak eden, yazılımın temel donanımı ile felsefesine sahip, takım çalışması içinde yeteneklerini ürüne dönüştürebilen Yazılım Mühendislerini iş dünyasına kazandırmak olduğunu söyledi.

20 bin Yazılım Mühendisine ihtiyaç var

Yazılım Mühendisliğinin tıptan tarıma, bankacılıktan uçuş ve uzay sistemlerine kadar pek çok sektör için vazgeçilmez ihtiyaç olduğunu vurgulayan iş dünyası temsilcileri, bugün üretim yapan her fabrikanın en az iki Yazılım Mühendisine ihtiyaç duyduğunu, bu durumda en az 20 bin kişilik bir istihdam açığının yeni mezunları beklediğini kaydetti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Şehitler Bulvarı asfaltlaması trafiği kördüğüm yaptı...
Sonraki Haber Sertab Erener İzmir'de evlendi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?