ANA SAYFA > GÜNDEM > Yargıtay kaçak elektrik bedelinin yasal olmadığına karar verdi

Yargıtay kaçak elektrik bedelinin yasal olmadığına karar verdi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yargıtay kaçak elektrik bedelinin yasal olmadığına karar verdi

Urla’da yaşayan 58 yaşındaki Nail Güçlü, elektrik faturasına yansıtılan kayıp kaçak bedelini geri almak için açtığı davayı kazandı. Gediz Elektrik’in Yargıtay’a taşıdı davada Yargıtay da kararını verdi ve Güçlü’yü haklı buldu.

Yaklaşık 4 yıl önce faturasına kaçak kayıp elektrik bedeli adı altında bir ücret yansıtıldığını fark ettiğini belirten Güçlü, konuyu ilk önce Tüketici Hakem Heyeti’ne taşıdı. Hakem heyeti tarafından haklı bulunan Güçlü, parasını geri almak için Gediz Elektrik’e gittiğinde firma olayı Tüketici Mahkemesi’ne taşımaya karar verdi. 3 yıl süren dava sürecinin ardından Tüketici Mahkemesi’nin de Güçlü’yü haklı bulmasıyla firma davayı bir üst merci olan Yargıtay’a taşıdı. Yaklaşık 1 yıllık beklemenin ardından Yargıtay da Güçlü’yü haklı buldu ve 10 yıllık kayıp kaçak bedelinin geri ödenmesine hükmetti.

Küçük gibi gözüken bu kalemin üst üste geldiğinde çok büyük meblağlar oluşturabildiğini belirten Güçlü, “Bu hak  edilmiş bir para değil. Vatandaşın cebinden boş yere para çıkıyor. Benim tavsiyem herkesin hakkını savunması ve parasını geri almasıdır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Mutlu Altuğ resmen aday
Sonraki Haber Karşıyaka'nın Filizleri Çukurova'ya örnek oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?