ANA SAYFA > SPOR > Mutlu Altuğ resmen aday

Mutlu Altuğ resmen aday

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Mutlu Altuğ resmen aday

Karşıyaka Spor Kulübü Olağanüstü Kongresi yaklaşırken, adaylar da netleşmeye başladı. Kongre kararı ilan edildiğinden beri Başkan adayı olacağı konuşulan Mutlu Altuğ, bugün adaylığını resmen açıkladı.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün Mavişehir’deki yönetim binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Altuğ, “Bu güne kadar tek amacımız bütün camianın üzerinde uzlaşacağı ve Karşıyaka’ya hizmet edecek tek bir listeyle kongreye gidip içinde bulunduğumuz zor durumdan çıkmaktı. Üzülerek söylüyorum ki tüm iyi niyetimize, Yaşar Holding’in görüşlerine, divan kurulumuzun açıklamalarına rağmen uzlaşı ortamına ulaşamadık. Her türlü birlikteliğe açık olduğumuzu tekrar etmek istiyorum. Herkesin fikrine saygımız var. Bizim fikirlerimize de saygı duyulmasını camiadan beklemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum. Biz Karşıyaka’nın geleceği, tesisleşmesi, ayağa kalkması için 29 Aralık tarihinde yapılacak kongrede adayız. Salı günü yapılacak kongreye kadar temennimiz birbirimizi ötekileştirmeden, hep beraber hareket edebileceğimiz bir ortam oluşması. Şu ana kadar bir ortak liste olmadı ama umarım bundan sonraki süreçte daha olumlu gelişmeler olur. Biz arkadaşlarımızla gerekli yerlerle gerekli temasları yaptık ve aday olmaya karar verdik” sözleriyle adaylığını açıkladı.

Önceliğimiz futbol

Başkan seçilmesi halinde önceliğinin futbol takımını içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak olacağını söyleyen Altuğ, “Önceliğimiz futbol takımımızla ilgili acil işlerle ilgilenmek olacaktır. Şu anda Karşıyakalıların başında görev aldığı hiçbir sisteme negatif yönden müdahale etme düşüncemiz yok. Elimizden ne geliyorsa yapıp tesisleşme hamlelerine devam etmek istiyoruz. 7den 70e tüm Karşıyakalıları kucaklayacak bir yönetim olarak Karşıyaka’ya hizmet etmek istiyoruz. Burası bizim madebimiz, o yüzden burada açıklama yaptım. Bugün de bu sebeple burada açıklama yapıyorum. Bunun bir gelenek olması gerek” dedi.

Acar’la belirli ilkeler doğrultusunda devam

Başkan seçilmesi halinde Erdal Acar’la olan ilişkilerin nasıl olacağının kendisine sorulması üzerine konuşan Altuğ, “İsimleri değil kurumlar ve ilkeleri konuşmak lazım. Gelecek herhangi bir desteğin kurumlara ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne olması lazım. Biz gelecek hiçbir desteğe hayır demeyiz ama bunun belirli ilkeler ve doğrultular çerçevesinde gerçekleşmesi gerekir. Fikir ayrılıkları olabilir, biz herkesin fikrine saygılıyız, elimizden geldiğince kulübün menfaatleri açısından neyin nasıl olması gerektiğini söyledik. Ben aday olmaya karar vermemişken benim aday olmam yönünde bir talep geldi. Ben o an için sadece tavsiyelerde bulundum. Benim ilk söylediğim şey isimlere değil kurumlara destek olunması gerektiğiydi. Kendisinin Divan Kurulumuzla görüşmesi gerektiğini söylemiştim. Görüştüler de ama daha sonra isim üzerinden bir yol izlemeye karar verdi. Bugüne kadar kulübümüze destek sağlamış saygın bir iş adamıdır, kulübüm adına kendisine teşekkür etmeyi borç bilirim” diyerek işbirliğine kapılarının kapalı olmadığı mesajı verdi.

Hüseyin Hamamcı takımın başında kalacak

Teknik direktör değiştirmek gibi bir niyetleri olmadığını da vurgulayan Altuğ, “Hüseyin Hocamız Karşıyaka’nın içinden gelen önemli bir birey. Hüseyin Hocamızla 31 Mayıs’a kadar bir sözleşme imzalanmış. Bizim Karşıyakalılarla yola devam etme düşüncemiz var. Hocamızla henüz görüşmedik. Haftasonu çok önemli bir maçımız var. O maçtan sonra fikir alışverişinde bulunacağız. Benim gönlüm onun devam etmesinden yana” dedi.

Takıma takviyeler yapmaya da hazır olduklarını belirten Mutlu Altuğ, “Transferler için bir bütçe hazırlamadan burada olmanın bir anlamı yok. 30 Aralık’tan itibaren harekete geçilmesi gerektiğini herkes biliyor. Kesin bir bütçe söylemek şu an için uygun değil, transfer yasağı rakamının ne olduğu çok net değil. Her gün bu rakamlar değişiyor ama biz o tür bir değişime de hazırız. Takımımıza takviye yapılması gerektiği aşikar ama lig devam ediyor ve Pazar günü çok önemli bir maçımız var. Onunla ilgili şu an bir şey söylemenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Hele teknik direktörle ilgili açıklamalar yapılmasını doğru bulmuyorum. Yapılacak değişimler hocayla entegre yapılmalı. Bizim tabii ki kendisine önereceğimiz isimler olacaktır ama son karar hocamızındır” diyerek, transfer sürecini Hamamcı ile birlikte yürütme niyetinde olduğu mesajını verdi.

Erten’le ortak liste söz konusu değil

Basında yer alan Ali Erten’le ortak yönetim listesi çıkartacakları haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Altuğ, “Mevcut Başkanımız Ali Erten tesisleşmeye ön ayak olup bu tür ilişkileri bugüne kadar yürüttü. Gönlüm yönetim dışında olsa bile Karşıyaka’nın değerlerinin kazandırılması amacıyla bu ilişkileri sürdürmesi yönündedir. Göreve geldiğimiz takdirde bu işlemleri yürütmesini rica edeceğim, onun da bizi kırmayacağını düşünüyorum. Ortak liste gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor, bizim yönetimsel olarak bir birlikteliğimiz yok. Ama kongrede o ve çevresinin bizi destekleme, oy verme gibi bir tavrı olursa seviniriz. Makamlara orada kişilerin oturduğu son güne kadar saygıyla yaklaşılmalı. İsimler önemli değil, başkanlık bir bayrak yarışı ama o makama zarar vermemeliyiz” sözleriyle iddialara açıklık getirdi.

Karşıyaka’ya yakışır kongre olsun

Kongre’nin Karşıyaka için bütünleştirici olmasını dilediğinin altını çizen Altuğ “Karşıyaka Spor Kulübü’nü layık olduğu yere getirecek, bütün camiayla uyumlu çalışabilecek bir yönetim çıkmasını diliyorum. Daha önceki kongrelerde bazı sıkıntılar oldu, bu kongrelerde onların olmaması için elimizden geleni yapacağız. Camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kongre sürecinin Karşıyaka’ya yakışır şekilde ilerlemesini ve kongre sonunda omuz omuza salondan çıkarak Karşıyaka Spor Kulübü için gecesini gündüzüne katarak çalışacak bir yönetim olmasını diliyoruz” dedi.

Adaylığı’nı açıklayan bir diğer isim olan Fatih Diniz’e de başarılar dileyen Altuğ, “Fatih Bey’in de kendisine göre düşünceleri vardır, ben ona da bu kongrede başarılar diliyorum. Biz seçilsek de seçilmesek de kulübün menfaatleri için elimizden geleni yaparız” diyerek birliktelik mesajı verdi.

İşte Altuğ’un listesi

Mutlu Altuğ, yaptığı basın toplantısında yönetiminde yer alacak bazı isimleri de açıkladı. İşte Altuğ’un listesinde yer alan o isimler; Mustafa Celep, Serdar Sertürk, Yener Eyüboğlu, Bora Pehlivanlar, Oktay Yeşil, Hüseyin Yağcı, İsmail Cirit, Önder Ülkü,Volkan Sintaç

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yunan Başkonsolos AK Parti'yi ziyaret etti
Sonraki Haber Yargıtay kaçak elektrik bedelinin yasal olmadığına karar verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?