ANA SAYFA > İZMİR > Yanya'dan başkaldırı çağrısı

Yanya'dan başkaldırı çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yanya'dan başkaldırı çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya, Türkiye'de yaşanan terör olayları ve kadına yönelik şiddetin artış göstermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Nurhan  Yanya,Türkiye'de yaşanan terör olaylarının en çok Anneleri ve Eşleri vurduğunu belirterek "Bu durumda daha çok sahiplenilmesi gereken kadınların, Mecliste bile bazı AKP'liler tarafından hor görülmeye devam ettiğini" söyledi. Yanya açıklamasını şöyle sürdürdü.

HERKESE EL UZATMAYA HAZIRIZ

Bizler CHP'li kadınlar olarak tüm ülkede barış ve birlik istiyoruz. Silahlar sussun, herkes ön yargılarından ve kendi siyasi çıkarlarından kurtulsun, Anneler, eşler ve çocuklar daha fazla ağlamasın istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışacak herkese el uzatmaya, silahları susturmaya, hayat kurtarmaya varız. Kimin hangi partiden, hangi etnik kökenden geldiğine bakmaksızın, tam ve sürekli barış için üstümüze düşenin fazlasını yapmaya hazırız. Barış için kadınların içinde olacağı bir süreç şarttır. Kadının merhameti, iç güdüsü ve kararlığıyla kurulacak bir barış, kesin çözüm olacaktır.

MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Nurhan Yanya, Kadına uygulanan sözlü yada fiziki şiddetinde terör sayılmasını gerektiği belirterek, Türkiye'de günde 3 kadının öldürüldüğünü, kadına şiddetin 12 yılda yüzde 1400 arttığını ifade ederek " Kadına şiddeti cesaretlendiren, kadına nerde nasıl davranılması gerektiğini dikte eden AKP'dir. Bu zihniyete göre, kadın erkekten 4 adım geride yürümesi gereken 2.sınıf vatandaştır. Aynı zihniyet, kadınların kahkaha atmalarını iffetsizlik, hamile kadının sokakta dolaşmasını edepsizlik saymaktadır. Yine aynı yobaz düşünceye hizmet eden kimileri, kadının kaç çocuk doğurup doğurmayacağına,kırmızı ruj sürmesine müdahale etmiş, hatta işi o kadar bayağılaştırarak "eşarpsız kadın perdesiz eve benzer, ya kiralıktır ya satılık" diyecek kadar alçalmışlardır. Biz CHP'li kadınlar olarak ilkelerimiz doğrultusunda her zaman doğruları savunup, huzur, refah ve barış içinde bir ülke inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

CHP İl Kadın Kolu Başkanı Nurhan Yanya  kadınlara seslenişine, "Bize öğretilen yanlışlara karşı başkaldırmalıyız, sevginin ayaklar altına alındığı bir çıkar dünyasına başkaldırmalıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 3.2 Milyon memuru ilgilendiren müjde
Sonraki Haber Boluspor'dan Karşıyaka'ya

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?