ANA SAYFA > İZMİR > Yangınlarda can simidi olacak

Yangınlarda can simidi olacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yangınlarda can simidi olacak

Yaklaşan yaz ayları ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı son hazırlıklar yapılıyor. Yangınlarla mücadelede büyük rol oynayan su atar helikopterlerin denize ve barajlara uzak noktalardaki ormanlarda çıkan yangınlarda su ikmali yapabilmesi için buralara inşa edilen bin tonluk devasa yangın havuzları İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün en önemli projelerinden birisi.

Yangınlarda  ormanlara  can simidi olacak 323 adet su kaynaklarının bulunduğunu belirten İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal ,  2005 yılında Türkiye’de ilk kez şu anda Orman Genel Müdürleri olan İsmail Üzmez’in   o dönemde  İzmir Orman Bölge Müdürü iken başlattığını, şimdi gelinen  noktada da ise artık her  5 km’lik mesafeye bir yangın havuzu  düşmekte olduğunu söyledi. 

 

Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal konuya ilişkin şunları söyledi: “Bölgemiz orman yangını riski Açısından birinci derece hassas bir Bölge. Ekip, ekipman açısından Bölge Müdürlüğümüz  ciddi ölçüde ileri düzeyde ve profesyonelleşmiştir. Hem hava gücümüz hem de yer güçlerimiz mevcut. 4 adet yangın söndürme helikopterimiz, bir amfibi uçağımız ve bir de yangın yönetim helikopterimiz var. 157 adet  arozöz ekibimiz, 16 adet dozerimiz, 66 adet Yangın Gözetleme Kulemiz var. Bu kulelerin  15 tanesinde 7/24 ormanları bulunduğumuz yerden izlememizi sağlayan  kamera sistemi bulunmakta. Tüm bu gücü verimli ve yerinde kullanmanın sonucu olarak artık biz Bölgemizde çıkan bir orman yangınlarına  nerede çıkarsa çıksın 10 dakikanın altında bir sürede müdahale edebiliyoruz “ dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal son olarak 323 adet yangın havuzu sayısını önümüzdeki Yıl’a kadar 400 adede  çıkaracaklarını da sözlerine eklerken tüm bu güçlerine rağmen her şeyin başının insan olduğunu orman yangınları konusunda vatandaşların da duyarlı ve dikkatli olmasını istedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 1912 Karşıyaka Derneği: Küme düşen Profesyonel Futbol Takımı'dır, Karşıyakalılık ve KSK markası değildir
Sonraki Haber İzmir Büyükşehir'den 13 yeni spor sahası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?