ANA SAYFA > SPOR > 1912 Karşıyaka Derneği: Küme düşen Profesyonel Futbol Takımı'dır, Karşıyakalılık ve KSK markası değildir

1912 Karşıyaka Derneği: Küme düşen Profesyonel Futbol Takımı'dır, Karşıyakalılık ve KSK markası değildir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
1912 Karşıyaka Derneği: Küme düşen Profesyonel Futbol Takımı'dır, Karşıyakalılık ve KSK markası değildir

1912 Karşıyaka Derneği, resmi sitesinden "Büyük Karşıyaka Camiasına" başlıklı açıklama yayınladı. Açıklama şöyle:

"Büyük Karşıyaka Camiasına,

Son 13 yıldır aralıksız mücadele ettiğimiz PTT l.Lig'e ne yazık ki veda ettik, içimiz yanıyor. Ancak unutmamalıki, küme düşen Profesyonel Futbol Takımı'dır, Karşıyakalılık ve KSK markası değildir.

Karşıyakalılık ve KSK Markası l.Lig'de ya da amatör kümede bulunmakla, parayla pulla ölçülebilecek değerler değildir. Onların arkasında 104 yıllık bir tarih vardır, yürek vardır, Kurtuluş Savaşı ile Zühtü bey ve arkadaşları vardır, Türkiye'de sadece 3 takıma formasında taşıma onuru verilen Ay-Yıldız vardır.

KSK bir Spor Kulübü, sadece bir futbol takımından ibaret değildir. Basketbol, voleybol, yelken ve tenis altyapılarında hem ülkemize sporcu yetiştiren, hem de yarışmacı takımlarıyla zaferden zafere koşan bir Spor Kulübü'dür. Daha geçtiğimiz sezon Basketbol Takımımızın kendi bütçesinin 4-5 kat büyük takımları geride bırakarak elde ettiği şampiyonluk unutulmasın.

Camialar işte böyle günlerde belli olur. Gerçekten büyükseniz sendelersiniz, hatta bugünkü gibi küme de düşebilirsiniz, ama başınızı dik tutmasını ve tekrar ayağa kalkmasını da bilirsiniz.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "çalışmadan yaşamayı seçen milletler önce istikballerini ve sonunda istiklallerini kaybederler". Profesyonel futbol takımımızın son yıllardaki halini Ulu Önderimizin yukarıdaki sözleri ne güzel özetlemektedir. Son 10 yılda altyapıdan kaç oyuncu çıkarabildik? 1980'nin 1995'in ilk 11'lerini ezbere sayabilenler, son yıllarda kaç tane futbolcuyu hatırlayabiliyorlar. Kendinizi zorlamayın, onlar PTT 1.Lig'in gezginleri, bir sezon bizde, öbür sezon ezeli rakibimizdedirler.

Suçlu aramanın, birilerini günah keçisi ilan etmenin ne gereği var, ne de anlamı. Zira, hepimiz suçluyuz. Yıllardır denizin bittiğini, duvara dayandığımızı görmüyor muyduk? 40 milyon TL borç bir günde mi oldu? Versin Holding, versin Erdal Acar, versin birileri. Üretmeden tüketmenin sonucu işte ortadadır. Daha 4 ay önce göreve gelen Başkan Fatih Diniz ve Yönetimi, bu sonuçta en günahsız, en masum olanlarıdır. Durumu bile bile, ateşten gömleği giymekte tereddüt etmemişlerdir.

Artık gerçekçi olmak zamanıdır. Geçmişle hesaplaşma günü değildir. Karşıyaka Spor Kulübü'ne gönül veren herkesin bugün birlikte hareket etme günü olduğunu bir kere daha gösterme günüdür.
Tamamen değişen ve hem kurumsal hem de mali yönden çağdaş bir görünüme kavuşan yeni Kulüp Tüzüğümüz doğrultusunda yepyeni bir anlayışla şubelerimizi ve asıl önemli olan altyapılarımızı denk bütçelerle güçlendirelim. Bir Spor Kulübü olduğumuzu asla unutmadan, her branştaki altyapılarımızı bundan sonra da çalışır ve üretir halde tutmaya özen gösterelim. Gerekirse 2. Lig'te biraz nefeslenelim, ancak mutlaka daha sağlam bir şekilde hedefe koşalım.

Biz 1912 Karşıyaka Derneği olarak, bundan önce de olduğu gibi her türlü desteği vermeye hazırız.
100. Yılımızda tamamen Derneğimiz Üyelerinin katkılarıyla yaptırılan ve Kulübümüze hediye ettiğimiz Futbol Altyapı ve Lojman Tesis Binası gibi, sonrasında da "elde edilecek her türlü gelirin, kuruşuna kadar Altyapıya harcanacağı esasına dayanan bir yönetim anlayışıyla” Futbol Altyapı Şubesini tamamen yönetmeye talip olduğumuz gibi, son olarak Voleybol Şubesine de gücümüz yettiğince maddi kaynak sağlamada olduğu gibi Yeşil Kırmızı renklerin yanında olmaya devam edecektir.

Çünkü 1912 Karşıyaka Derneği; Yeşildir-Kırmızıdır Kulübü'nün aşığıdır.
Büyük Karşıyaka camiasına ve kamuoyuna saygı ile duyururuz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir koşamayanlar için koştu...
Sonraki Haber Yangınlarda can simidi olacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?