ANA SAYFA > ÇEVRE > Yamanlar’a çöp tesisi için engel kalmadı…

Yamanlar’a çöp tesisi için engel kalmadı…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yamanlar’a çöp tesisi için engel kalmadı…

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret ederek katı atık bertaraf tesisinin önünü açtıklarını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez'le birlikte yapılan ziyarette Bakan Eroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'da kurmak istediği ancak iki yıldır Orman Bölge Müdürlüğü'nden olumlu görüş alamadığı için ÇED başvurusu yapamadığı "Katı Atık Bertaraf Tesisi" ile ilgili yer sorununu çözdüklerini, Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait alanda tesisin yapılması için olumlu görüş verdiklerini açıkladı. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi'nin ÇED başvurusu yapmak için önünde herhangi bir engel kalmadı.
Bakan Eroğlu, Kocaoğlu'nun kısa süre önce Ankara'da kendisini ziyaret ettiğini ve 3 talebinin olduğunu hatırlatarak, "Ankara'da gerçekleştirdiğiniz ziyarette bizden Başkan'ın 3 talebi olmuştu. Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi, Ali Onbaşı Barajı ve Yiğitler Barajı konusunda bizden destek istemiştiniz. Bu 3 konuda da talepleriniz yerine getirildi. Ali Onbaşı Barajı ile ilgili adımlarımızı attık. Yiğitler Barajı'nın ihalesine 20 Mayıs'ta çıkılacak. İzmir'in en büyük problemlerinden biri katı atıkların bertarafıydı. Harmandalı kapasitesini aştı. Başkanımızın bizden talebi, tesisin yapılabilmesi için olumlu görüşün verilmesiydi. Yer sorunu çözüldü. Orman Bakanlığımıza ait alanı sizlere tahsis ettik. Böylelikle bu talepler yerine getirilmiş oldu. Umarım proje çalışmaları başlar" dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'in festivali başlıyor
Sonraki Haber İZİD üyeleri kahvaltıda buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?