ANA SAYFA > ÇEVRE > Yamanlar Çöplüğü için ÇED raporu valiliğe verildi...

Yamanlar Çöplüğü için ÇED raporu valiliğe verildi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yamanlar Çöplüğü için ÇED raporu valiliğe verildi...

Karşıyaka Yamanlar'daki yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) dosyasını valiliğe gönderildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yamanlar'daki yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) dosyasını valiliğe gönderildi. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasındaki iplerin gerilmesine neden olan ve AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli'nin de karşı çıktığı Karşıyaka Yamanlar'daki katı atık bertaraf tesisi projesiyle ilgili ÇED dosyası, İzmir Valiliği'ne gönderildi. Dosyada yer alan raporda söz konusu tesisin kurulabilmesi için sürdürülen alan arayışı çalışmaları sonucunda; İzmir'in kuzey aksında Karşıyaka, Çiğli ve Menemen ilçe sınırlarının kesiştiği noktada katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi kurulmaya uygun bir alan tespit edildiği ve bu alanın konum olarak da transfer istasyonlarına optimum mesafede bulunduğunun altı çizildi.
Belediyenin valiliğe gönderdiği ÇED dosyası şekil yönünden incelenip kapak yazısı eklendikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilecek. Böylece ÇED süreci de resmen başlamış olacak. ÇED süreci kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Kurulu (İDK) hem halkla hem de kamu kurum ve kuruluşlarıyla toplantılar yapacak, elde edilen veriler doğrultusunda ÇED raporu hazırlanacak.

Tesiste neler olacak?

200 milyon liraya mal edilmesi planlanan tesiste Tesis Girişi (Giriş Kapısı, Güvenlik Kontrol Ünitesi, Elektronik Kantar), Atık Kabul Alanı ve Evsel Katı Atık Ayrıştırma Ünitesi, Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Ünitesi, Anaerobik Çürütme-Gaz Toplama Ünitesi, Elektrik Enerjisi Üretim Ünitesi, Aerobik Kompost Ünitesi, Atıksu Toplama Sistemi ve Arıtma Tesisi, Koku ve Toz Kontrol Sistemi, Düzenli Depolama, İdari Bina (Kumanda Odası, Laboratuar vb.), Tamir-Bakım Atölye Binası, Tekerlek Yıkama ve Araç Dezenfeksiyon Ünitesi, Araç Park Alanı bulunacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ak Parti'de temayül yoklaması yapılıyor...
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi sokak hayvanlarına aile buluyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?