ANA SAYFA > GÜNDEM > Ak Parti'de temayül yoklaması yapılıyor...

Ak Parti'de temayül yoklaması yapılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ak Parti'de temayül yoklaması yapılıyor...

AK Parti Genel Merkezi'nin talebi doğrultusunda İzmir'den milletvekili adayı olmak isteyenler için Halkapınar Spor Salonu'nda temayül yoklaması bugün yapılacak.

AK Parti Genel Merkezi'nin talebi doğrultusunda İzmir'den milletvekili adayı olmak isteyenler için Halkapınar Spor Salonu'nda temayül yoklaması bugün yapılacak. Saat 10.00 ile 16.00 saatlerinde oy kullanacak olan partililere verilecek pusulalarda sadece 13 kişinin ismi işaretlenebilecek. 13'ten fazla ya da eksik işaretleme yapılması halinde söz konusu pusulalar geçersiz sayılacak. Oylama ise AK Parti Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Naci Bostancı, eski Adalet Bakanı Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ve İzmir Koordinatörü Mehmet Yüksel'in gözetiminde gerçekleştirilecek. İşaretlemenin ardından pusula zarfa konulup, her ilçenin zarfları ayrı ayrı çuvallanacak, mühürlenecek ve AK Parti Genel Merkezi'ne gönderilecek.

Milletvekili aday adayları seçimler sırasında salona alınmayacak ancak salon dışında kendilerini tanıtıp, partililerden oy isteyebilecek. 4 bin partilinin katılmasının beklendiği oylamada isteyen milletvekili aday adayları ise seçimleri sadece tribünden izleyebilecek. Tribünde herhangi bir aday için tezahüratta bulunmanın ya da alkışlamanın yasak olduğu belirtildi.

 30 sandık kurulacak

Yoklamadan sonra sandık sonuçlarının uzman bir ekip tarafından değerlendirileceğinin altını çizen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, seçimlerin Türkiye ve İzmir'in özgürleşmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Temayül yoklamasında birinci bölge için 14, ikinci bölge için 16 sandık kurulacak. Her sandıkta üç görevli olacak ve salonda sadece Genel Merkez yöneticileri dolaşacak. AK Parti'nin tüzüğü gereği MKYK, Merkez Disiplin Kurulu ve Merkez Demokrasi Hakem Kurulu asil ve yedek üyeleri, 22, 23 ve 24'üncü dönem milletvekilleri, 30 Mart 2014 tarihinden sonra herhangi bir şekilde görevinden ayrılmış olan il başkanları, kadın kolları il başkanları ve gençlik kolları il başkanları temayüle katılamayacak.

KARŞIYAKA'DA 2 ESKİ İLÇE, 1 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR...

Temayülde katılacak olan AK Parti İzmir'de 1. Bölge milletvekili aday adayları arasında Abdurrahim Şenocak, Hüseyin Kocabıyık, Mahmut Atilla Kaya, Ahmet Kurtuluş, Bediha Türkyılmaz, Ömer Sertbaş, İbrahim Derici, Kerem Fahri Baykalmış, Meltem Ölmez; 2. Bölge Milletvekili aday adayları arasından da Cemal Öztürk, Veysel Güldoğan, Kerem Ali Sürekli, Hakkı Atila, Rahmi Taştan, Abdurrah Çabuk, Tanfer Kemerli, Tansu Kaya, Tolga Murat Balıkçı, Tuncay Bozkurt, Uğur Türkan, Yeşim Demirali, İlhan Kaya da yer alıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Öldürülen kadını kendi imkanlarıyla arıyorlar...
Sonraki Haber Yamanlar Çöplüğü için ÇED raporu valiliğe verildi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?