ANA SAYFA > ÇEVRE > Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokak yenilendi

Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokak yenilendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokak yenilendi

Karşıyaka Belediyesi, Yalı ve Bostanlı mahallelerindeki 7 sokağı sil baştan yeniledi. İmar planlarına göre düzenlenen sokaklar, içme suyu hatlarından çöp konteynerlerine kadar elden geçirildi. Hız kesmeyen ekipler, Fikri Altay Mahallesi’ndeki iki sokakta da hizmet hamlesi başlattı.

Karşıyaka Belediyesi, ilçenin en işlek merkezlerinden biri olan Yalı Mahallesi 6418 sokakta gerçekleştirdiği yenileme projesinin ardından; Bostanlı’daki Cemal Bülbül, Suat Gürbüzer, 1799, 1798, 1800 ve 1802 sokakları da modern görünüme kavuşturdu. İmar planlarına göre düzenlenen sokaklarda enerji hatları yer altına alındı, içme suyu ve kanal hatları yenilendi, yer altı çöp konteynerleri yerleştirildi, uygun noktalar ağaçlandırıldı, modern aydınlatma direkleri konuldu.

Ardından, Fikri Altay Mahallesi’ndeki 6183 sokak ile 6184 sokağın bir kısmında da yenileme çalışmaları başlatıldı. Bununla birlikte 9 sokaktaki toplam 20 bin metrekarelik alan, belediye şantiyesinde üretilen renkli beton plaklar ile kaplandı. Fikri Altay Mahallesi’nde hızla devam eden çalışmaların, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alınan asfalt kaplamaların da tamamlanmasıyla, yaklaşık iki hafta içerisinde bitirileceği belirtildi.

Daha çağdaş ve yaşanabilir bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Yenileme projelerimizle sokaklarımızın çehresini değiştirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızda kullanılan beton kaplamaları şantiyemizde üreterek, bir yandan da önemli ölçüde tasarruf sağlıyoruz. Yurttaşlarımızdan gelen talep ve öneriler doğrultusunda daha güzel, modern ve huzurlu bir Karşıyaka yaratmak bizim öncelikli görevimizdir. Bunun için de gece gündüz demeden, aralıksız olarak, hep aynı azim ve kararlılıkla çalışacağız” dedi.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor alternatif sporların adresi oldu
Sonraki Haber Aşk Festivali Çeşme'ye çok yakıştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?