ANA SAYFA > GÜNDEM > Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret

Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Yabancı öğrencilerden Akpınar'a ziyaret

'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesi kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, hem kültürel ve turistik geziler yaptı hem de Karşıyaka'nın güzelliklerini yaşadı. Başkan Akpınar, İzmir'e gelen öğrencileri makamında ağırladı.

Farklı ülkelerdeki yabancı öğrencileri bir araya getirerek sosyal ve kültürel paylaşım imkanı yaratan Karşıyaka Ortaokulu 'Eski Kültürlerden Yeni Dostluklara' projesini hazırladı. Portekiz, Polonya, Romanya ve Hırvatistan'dan toplam 24 öğrenci, 12 de öğretmen İzmir'e geldi. 5 günlük ziyaret programı kapsamında Selçuk Efes, Agora, Kadifekale, Karşıyaka Latife Hanım Köşkü gibi tarihi ve turistik yerler gezildi. Yöresel halk oyunları oynandı, ebru çalışmaları yapıldı. Gezi programında son durak ise Karşıyaka Belediyesiydi. Yabancı öğrenciler, Başkan Akpınar'ı makamında ziyaret ederek, hem proje hakkında bilgiler verdi hem de belediye çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Kültür, yaşam biçimi ve gelişmişlik olarak, Türkiye'nin Avrupa'ya en yakın kentindesiniz. Kısa sürede Türkiye'nin ilk Aktif Şehir unvanını aldık. Avrupa'da onlarca ödüle sahibiz. Belediye olarak kültürler arası diyaloğu önemsiyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duydum, umarım iyi duygularla ayrılırsınız” dedi.

Projeye katılan öğrenciler, gördükleri yakınlık nedeniyle çok etkilendiklerini belirterek “İyi ki bu projeye katılıp Karşıyaka’ya gelmişiz. Kısa sürede çok şeyler öğrendik. Yaşadıklarımızı unutmayacağız. Bizlere bu güzellikleri gösteren, kucak açanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı yeni yılın ilk günlerinde hazır
Sonraki Haber Dilendirilen Suriyeli çocuk Karşıyaka Çocuk Yuvası'nda

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?