ANA SAYFA > EKONOMİ > Vali Toprak'tan sanayicilere ziyaret

Vali Toprak'tan sanayicilere ziyaret

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Vali Toprak'tan sanayicilere ziyaret

İzmir Valisi ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Toprak, organize sanayi bölgelerinin (OSB) İzmir ekonomisinde sürekli büyüyen bir etkiye sahip olduğuna işaret ederek, OSB’lerin yeni yatırımlarla gelişmesi katma değerli üretime yönlendirilmesi ve istihdamlarının artırılması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ile diğer müteşebbis heyet üyelerinin katıldığı KOSBİ Şubat ayı Müteşebbis Heyet toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu. Toprak, OSB’lerin İzmir’de planlı büyüme konusunda Türkiye’ye örnek olduğuna dikkat çekerek, EBSO ve OSB yöneticilerinin de başarılı bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

KOSBİ’ye bütçe teşekkürü

Toplantılarında KOSBİ’nin 20015 yılı faaliyet raporları ile gerçekleşen bütçelerini değerlendirerek oy birliği ile kabul ettiklerinin altını çizen Toprak, “KOSBİ Yönetim Kurulu 2015 yılında başarılı çalışmalara imza atmış, yıl başında öngörülen bütçe sadece yüzde 2 sapma gerçekleşmiş, gelir ve gider kalemleri iyi hesaplanmıştır. Bir taraftan alt yapı yatırımları yapacaksınız, cari işlemleri yürüteceksiniz diğer taraftan  bölge sanayicilerine zorunlu hizmetleri vereceksiniz. Bunlar kolay işler değil. KOSBİ Yönetim Kurulu’nun  görevini başarılı bir şekilde yerine getirdiğini görmekten ve bu hesapları onaylamaktan memnun olduk. Bu yıl da KOSBİ’nin başarılı işlere imza atacağından hiç şüphem yok” dedi.

Toprak: "Sanayicilerimiz rahat olsun"

Bölgenin elektrik, doğalgaz, arıtma, altyapı hizmetlerinin Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ile yatırımcılara verildiğine ve KOSBİ’nin parselasyon planlarının hayata geçmesi ile bölgenin hızla büyüyeceğine dikkat çeken Toprak, bu sayede sanayicilere hizmetlerin daha da hızlı ulaşacağını kaydetti. OSB’lerin özel bölgeler olduğunu belirten Toprak şöyle konuştu: “OSB dışında yatırım yapmakla OSB içine yapılan yatırımlar arasında çok büyük farklar var. Dışarıda yatırım yaptığınızda imar planları cevap vermemekle birlikte,  altyapı yatırımlarında sıkıntılar olurken, üretim maliyetlerinizde artıyor. OSB’lerin altyapısı hazırdır. Bu altyapı hizmetleri için de sanayicilerden belirli oranda aidatlar alınır. Bu aidatlarda sanayiciler ile yapılan istişarelerle belirlenir. Geçtiğimiz günlerde de KOSBİ sanayicilere yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Burada tüm sanayiciler bilgi alırken, görüş ve beklentilerini ilettiler. OSB’lerde sanayicilerin yatırım yapabilmesi ve işletme sermayelerinin bloke olmaması için aidatlar minimize edilir. KOSBİ’de de aidatlar verilen hizmetlere göre çok düşük seviyededir. OSB’lerimiz Valiliğimiz ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın gözetim ve denetimindedir. Dışarıdan hangi amaçla karalama ve saptırma yapıldığı bilinmekle birlikte,  esas denetim ve gözetimin, Bölgemizde hizmet alan yatırımcı ve işletmecilerimizin denetim ve gözetimi olduğunu da ifade etmek istiyorum ve tüzel kişiliği düşmüş OSB’den bugünkü OSB’ye gelmemizi sağlayan başta Sayın Bakanımız Binali Yıldırım olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Sanayicilerimiz rahat olsun. Biz her zaman onların yanındayız.”

Yeniden hayat buldu

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nin çok değil birkaç yıl öncesinde tüzel kişiliğini kaybetmiş, ortada kalmış, yönetilemez hale gelmiş bir durumda olduğunu dile getiren Toprak, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’ın konuyu bir dosya ile gündeme getirmesi Sayın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız ve Hükümetin devreye girerek Islah OSB Kanununu çıkarmaları ile KOSBİ’nin yeniden hayat bulduğunu söyledi.

KOSBİ’nin başarısı ortada

KOSBİ’nin şu anda Türkiye'nin yatırım, üretim, istihdam, verilen müşterek hizmetlerin kalitesi ve ülkeye kazandırdığı döviz ve milli gelire katkı bakımından örnek ve parmakla gösterilecek bir bölge haline geldiğini belirten Toprak,  bu durumun ancak görme ve algılama yetisi olanların görebileceği ve hissedebileceği bir durum olduğunu kaydetti.  Toprak, elbette ki bu seviyeye, değerli yatırımcılarımızdan alınan arsa katılım payları, hizmet kullanım bedelleri, aidat ücretleri ve bölgede oluşturulan değer artışları ile gelindiği gerçeğinin de ayan beyan ortada olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda Vali Toprak, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve yönetim kurulu üyelerini başarılarından dolayı kutladı. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Üniversitesi 3. Lig'e göz kırpıyor
Sonraki Haber Sarıca: Basketbol, hiçbir zaman ciddiyetten uzaklaşılarak oynanacak oyun değil

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?