ANA SAYFA > İZMİR > Urla Birgi’de Taş Ocağı’na karşı eylem

Urla Birgi’de Taş Ocağı’na karşı eylem

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Urla Birgi’de Taş Ocağı’na karşı eylem

Urla’ya bağlı Birgi Köyü yakınlarına kurulacak taş ocağı için çevreciler eylem yaptı. Eyleme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken, köylüler ve çevreciler katıldı.

Urla’nın  Birgi Köyü merkezine 950  metre uzaklıktaki Çipinoz Boğazı mevkisinde 100 hektarlık alan için ruhsat alan şirketin 20 hektarlık alanda kuracağı taş ocağı ve kırma eleme tesisine karşı eylem yapıldı. Birgi Köyü'nde düzenlenen eylemde, köylüler ve çevrecilere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da destek verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Büyükşehir Belediyesi olarak Yarımada Bölgesi’nde kırsal kalkınmayı destekleyici projeler hayata geçirdiklerini ifade etti. Köy halkına seslenen Kocaoğlu, “Biz her zaman yanınızdayız ancak bu taş ocağının açılmasını siz önleyebilirsiniz. Sizin kararlığınız karşısında hiçbir güç duramaz” diye konuştu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise taş ocağına, rüzgar enerji santraline, balık çiftliklerine değil bunların usulsüz, kaidesiz ve hukuki olmadan verilen ruhsatlarına karşı olduklarını söyledi. Tüm amaçlarının yaşadıkları çevreye sahip çıkabilmek, sahip çıkarken bozmamak olduğunu söyleyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Sonuna kadar bu işin arkasındayız. Takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi. Bornova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Jülide Kesken de, taş ocağının bölgenin doğal dokusunu tamamen bozacağını ifade etti.

Birgi Köyü sakinleri, taş ocağının kendi köyleriyle birlikte çevredeki köylere de zarar vereceğini ileri sürdü. Kendilerine destek olmaya  gelen çevrecielere yetiştirdikleri ürünlerden hazırladıkları yöresel yemeklerden ikram eden köylüler, “Taş ocağı yapılırsa bu doğal ürünler artık yetişmeyecek” dediler.

Çevreciler, konuşmaların ardından taş ocağının kurulacağı bölgeye kadar yürüdü.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Avcılar ve atıcılar Foça'da yarıştı
Sonraki Haber CHP İzmir çalıştaya kilitlendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?