ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Umay Asenalar büyük ilgi gördü...

Umay Asenalar büyük ilgi gördü...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Umay Asenalar büyük ilgi gördü...

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından oyunlaştırılan, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Suat Korkmaz tarafından yazıp yönetilen Umay Asenalar isimli proje büyük ilgi gördü.

Umay Asenalar (Savaşçı Türk Kadınları) dans ve müzikli gösteri Karşıyaka Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosu'nda dolu salonda sahnelendi.  60 kişilik kadronun yer aldığı ve büyük emek harcanan, dans ve giysileriyle gözleri kamaştıran projeyi İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Ak Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, Türk Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kamil Karadeniz, Karşıyaka İlçe Müftüsü İsa Gürler, bürokrasinin değerli yöneticileri , okul ve kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri zevkle izledi. 
75 dakikalık danslı müzikli tarihin başarılı Türk kadın savaşçılarını konu alan projede on dokuz savaşçı kadının kostümü sahnelendi ve tiyatro, dans, müzik üçgeninin başarılı bir şekilde kurgulanan oyun gerçekten görülmeye değerdi.
Suat Korkmaz'ın fikir olarak oluşturduğu ve kendilerinin öncülüğünde bir yıldan fazla üzerinde çalışıldığı bu projenin Türkiye'de ilk kez yapıldığı açıklandı.
Korkmaz; “Projede onlarca yetenekli profesyonel arkadaşımız gönüllü olarak çalıştı. Her kıyafet orijinalliği ne uygun olarak merkez binasında el işçiliği, göz nuru ve emek harcanarak yapıldı. Bu proje Türk Kadınlarına Halk Eğitimi merkezimizin bir armağanıdır” dedi.
Türk Tarihinde kadınların yerini ve önemini anlatan gösteride , Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, Karşıyaka Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Fidan Gül Sürekli, Genel Sanat Yönetmeni ve Koordinatör Mustafa Aykuş, Kostüm Tasarım ve Üretimden Sema Kansu, Ülkü Filiz Budak, Pelin Sarıkahyaoğlu, Cennet Genç, Zeren Akşehirlioğlu, Koreografi ve Sahnelemede Cihan Babacan, Grafik Tasarımda Bülent Aydoğdu'ya katkıları büyük oldu.
Neden Umay Asena?
"Umay" anlam olarak Türk Topluluklarında "koruyan kadın, çocukları koruyan, güçsüzleri koruyan kadın, tanrı" anlamındadır ve günümüzde de kız çocuklarına bu isim çokça verilmektedir. "Asena" ise "savaşan kadın, yol gösterici, dişi kurt" anlamındadır bu isimde kız çocuklarına son dönemlerde çokça verilmektedir.

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Burak iyileşti
Sonraki Haber Bostanlısporlu oryantiringci İzmir karmasıyla 3. oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?