ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sonlanıyor

Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sonlanıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uluslararası İzmir Festivali Cenevre Balesi ile sonlanıyor

29. Uluslararası İzmir Festivali 2 Temmuz 2015 Perşembe günü Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılacak Cenevre Büyük Tiyatrosu Balesi gösterisi ile sona erecek.

Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 21.30’da başlayacak gösteride koreografisini Ken Ossola’nın yaptığı  « Lux »  ile koreografi ve sahne tasarımını Andonis Foniadakis’in yaptığı « Glory » adlı eserler sahnelenecek.

Günümüzün önde gelen koreografları arasında yer alan Ken Ossola, Lux adlı koreografisini Gabriel Faure’nin Requem’i üzerine yapmış. Yaşam ve ölüm, aydınlık ve karanlık arasında geçen bu diyalogda Ken Ossola, insanı hareketsiz bırakan müzik sayesinde açıklığın ve duruluğun egemen olduğu bir ufka doğru yelken açan yaşamın ve aydınlığın zaferiyle, müzik tarihinin bu başyapıtına yeni bir boyut kazandırıyor.

Geçen yıl Festival’e katılan Martha Graham Dans Topluluğu’nun sahnelediği ve büyük bir beğeni ile izlenen ECHO’nun da koreografı olan Andonis Foniadakis, Glory’de, Julien Tarride’nin Haendel’in müziği üzerine yaptığı düzenlemeleri kullanmış. Foniadakis’in beğeni toplayan bu eserinde özenle işlenmiş hareketlere muhteşem bir arka plan oluşturan kusursuz ve canlı müzikal ritimler eşlik ediyor. Glory, koreografının karmaşık ve dinamik eser yaratma kabiliyetini yansıtan güzel bir örnek olarak gösteriliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Haber'den Karşıyaka Şampiyonluk özel sayısı...
Sonraki Haber İZBAN'ın tren setleri büyük beğeni topladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?