ANA SAYFA > İZMİR > Ülkü Ocakları Bilgi Yarışması tamamlandı

Ülkü Ocakları Bilgi Yarışması tamamlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ülkü Ocakları Bilgi Yarışması tamamlandı

İzmir Ülkü Ocakları’nın her yıl tertip ettiği Bilgi ve Genel Kültür yarışması tamamlandı. Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na ithaf edilen yarışmada Tire Ülkü Ocakları birinci oldu. Yarışmada katılımcılara hitap eden İzmir Ülkü Ocakları başkanı Bilgehan Ağababa; “Ülkücünün hazinesi bilgidir, Aramızda Aziz Sancarlar olduğunu biliyorum. Bazıları tarım toplumunu yaşarken biz bilgi toplumuna ulaştık” dedi

İzmir genelinde 20 ülkü ocağı temsilciliğinin bulunduğunu ve kurumlarda bilgi merkezli eğitim faaliyetlerinin aralıksız olarak sürdüğünü kaydeden Bilgehan Ağababa sözlerini şöyle sürdürdü; “Her yıl düzenlediğimiz bu yarışmada amacımız kimin daha çok bilgi sahibi olduğu değil, kullanılabilir ve insanlığa hizmet edebilecek bilgiye ulaşmaktır. Bizim sahip olduğumuz irfan geleneği çağ açıp çağ kapatan değerleri içerir. Bir ülkücü Türk Milliyetçisi sevgiyle bilgiyi, emekle maddeyi aşkla Türk Milletinin hizmetine sunan kişidir. Temsilcisi olduğumuz büyük Türk İslam medeniyeti işte bu bilgi anlayışıyla kurulmuş ve zirveye ulaşmıştır. Şimdi bizler bu zirveleri aşacak ve yeni bir Türk şahlanışını gerçekleştireceğiz. Bilimde, sanatta ve kültür dairemizin her alanında büyük başarılara imza atacağız. Milliyetçilik bilmek ve sevmektir. Değerlerimizi bilip onları severek yaşatıyor ve geleceğe taşıma azmini hep birlikte gösteriyoruz. Biliyor ve inanıyorum ki aranızda Aziz Sancar’lardan düzinelerce var, ressamlar, şairler; sanat adamları, bilim adamları var… Şimdiden başarılarınızı görüyoruz. Türk Milletine yaptığınız ve yapacağınız hizmetlerle şimdiden gurur duyuyoruz. Atamız Yusuf Has Hacib’in  Mutluluk Veren Bilgi ya da Devlet Olma Bilgisi manasını taşıyan eseri “Kutadgu Bilig” işte bizim için bu yüzden çok önemlidir. Bu bilgi ve bu temel siz ülkü ocaklı kardeşlerimdedir. Bu temelin üzerinde yükselmek artık sizin vazifenizdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmanın final bölümüne İzmir Ülkü ocaklarının tüm şubeleri ve MHP yetkilileri katıldı. Çok soru bilme prensibine dayanan yarışmada 27 doğruyla 1. Tire Ülkü Ocakları olurken, 26 doğruyla Bayraklı Ülkü Ocakları ikinci ve 25 doğruyla Karşıyaka Ülkü Ocakları 3. oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Menopoz sonrası kemik taramasını ihmal etmeyin
Sonraki Haber Ücretsiz spor okullarına büyük ilgi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?