ANA SAYFA > İZMİR > Ulema’dan CHP’li Balbay’a sert tepki

Ulema’dan CHP’li Balbay’a sert tepki

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ulema’dan CHP’li Balbay’a sert tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın basına yansıyan ve terörle mücadele operasyonlarını doğrudan hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi: “Sayın Balbay’dan ve CHP İzmir İl Yönetiminden beklentimiz önce şehitlerimize rahmet dilemiş olmalarıydı.”

CHP İzmir İl Binasında Basın Toplantısı düzenleyerek Suruç saldırısının ardından DEAŞ başta olmak üzere PKK, DHKP-C ve diğer terör örgütlerine yönelik yürütülen kapsamlı terör operasyonlarını eleştiren ve AK Parti hükümetini suçlayan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’a AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan sert tepki geldi.

OPERASYONLAR TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİKTİR

Terörle mücadele operasyonlarını sadece sol örgütlere yönelik operasyonlar gibi yansıtma çabasını art niyetli olarak nitelendiren Ulema, “Bu operasyonlar Türkiye’yi doğrudan ya da dolaylı olarak hedef alan terör örgütlerine yöneliktir. Yani DAEŞ, PKK, DHKP-C başta olmak üzere tüm terör örgütlerini kapsamaktadır. Sayın Balbay, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, huzur ve barışına yönelen tehdit unsurlarını sahiplenmek yerine keşke Narlıdere’de otobüsün içinde cayır cayır yakılmak istenen insanlarımıza, önce Gezi olaylarında ateşe verilen; son olarak da terör örgütlerine yönelik operasyonların ardından bombalı saldırıların hedefi olan AK Parti İlçe binamıza yönelik de birkaç söz sarfetseydi. Biz yakılan otobüs ve bombalı saldırının hedefi olan AK Parti Karşıyaka ilçe binası için de Sayın Balbay’dan bir değerlendirme beklerdik” diye konuştu.

ÖNCE ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKIN

Ulema, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP il yönetiminin, CHP İzmir milletvekilleri ve özellikle de Mustafa Balbay’ın Türkiye'de estirilen PKK terörüne, DHKP-C terörüne, PKK'ya sırtını dayayarak Türk milletine ‘PKK sizi tükürüğü ile boğar’  diye tehditler savuran HDP'li milletvekillerine yönelik her hangi bir tepki bir açıklama gelmemesi manidardır. Bu konudaki tutumunu kamuoyunun ve yüce Türk milletinin takdirine bırakıyoruz. Yine CHP’li Balbay’dan daha dün ailesinin yanında şehit edilen binbaşımız, yataklarında uyurken, göreve giderken şehit edilen asker ve polislerimiz için de bir başsalığı mesajı bir üzüntü ifadesi sarfetmesini beklerdik. Ancak; devleti, tüm kadrolarıyla görev başındaki hükümeti ve silahlı kuvvetlerimizi, bağımsız yargı organlarını ve iç güvenliğimizin teminatı emniyet teşkilatımızı töhmet altında bırakan bu tarz açıklamaların milletimize ve milli menfaatlerimize hizmet etmediği çok açıktır.” 

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK SÜRECEK

Ulema; “Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsız olan kesimlerin bilmesi gerekir ki, milletimizin refahı ve huzurunu bozmaya kalkışan her türlü terör odakları ve illegal yapılanmalarla mücadelemiz aralıksız sürecek" dedi ve ekledi: "Türkiye’nin terörle mücadelesi bütün kararlılığı ile devam ederken, ülkede ve bölgemizde barışın tesisi ve devamı için altına imza attığımız reformlar artarak devam edecek. CHP’lilere tavsiyemiz böyle bir süreçte taraflarını net olarak belirlemeleridir. Ya milletin yanında yer alacaksınız ya da illegal yapılanmaların, terör örgütlerinin kuyruğuna takılarak marjinal bir siyasi hareket olarak kalacaksınız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İş Dünyası uyardı: Türkiye yangın yerine döndü
Sonraki Haber Teleferik yeniden hizmete giriyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?