ANA SAYFA > GÜNDEM > Uğur Mumcu Karşıyaka’da özel bir tiyatro gösterisiyle anılacak

Uğur Mumcu Karşıyaka’da özel bir tiyatro gösterisiyle anılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uğur Mumcu Karşıyaka’da özel bir tiyatro gösterisiyle anılacak

Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, Karşıyaka’da özel bir tiyatro gösterisiyle anılacak. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında, Ankara Ekin Tiyatrosu “Söz Meclisten İçeri” oyununu sahneleyecek. 23 Ocak Cuma akşamı Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlik, saat 20.00’de başlayacak.

“Söz Meclisten İçeri” isimli tiyatro oyunu, Ankara Ekin Tiyatrosu ekibi tarafından, 7 aylık bir süreçte sahneye hazırlandı. Oyun, olağanüstü bir öngörüyle yıllar öncesinden bugünün tespitini yapan Mumcu’nun tüm yapıtlarından yola çıkılarak derlendi. Politik güldürü türündeki iki perdelik oyun, müziklerle de desteklendi. Mumcu’nun köşe yazılarından kesitlerin de okunduğu oyunda; aydın kişiliği ve ileri görüşlülüğüyle tanınan usta gazetecinin gözünden, Türkiye’nin bugün geldiği noktaya ışık tutuluyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Roman ateşi Buca'yı saracak
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?