ANA SAYFA > İZMİR > Uçar: Üretim varlığı paylaştırır ve barış getirir

Uçar: Üretim varlığı paylaştırır ve barış getirir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Uçar: Üretim varlığı paylaştırır ve barış getirir

Seçim bölgesinde gidilmedik yer, çalınmadık kapı bırakmayan CHP İzmir 2. Bölge adayı Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, Foça Ilıpınar, Bağarası ve Gerenköy, Kemalpaşa Bağyurdu(Parsa) ve Bergama’nın köylerinde çalışmalarını sürdürdü.

Yaptığı ziyaretlerde vatandaşlardan seçimde destek isteyen Uçar, “Üretimin olmadığı yerde siyaset gerginlikler üzerinden götürülüyor. Üretim, varlığı paylaştırır ve barış getirir. Ben üretim ve üretenlerin temsilcisiyim” dedi.

‘ÜRKÜTÜCÜ TABLONUN TEK ÇÖZÜMÜ:ÜRETİM’

Tercihlerini her zaman üretimden yana ortaya koyduklarını ifade eden Uçar, “Siyasette üretim, fiilen çiftçinin ve emeğin üretimidir. Bunların 13 yıldır ülkemizde unutulduğunu, yoksayıldığını ve görmemezlikten gelindiğini görüyoruz. Üretim üzerinden giden bakış açılarında, ürettiğiniz değeri paylaşma kaygısı taşıdığınızdan orada kavga edilecek bir şey yoktur. Üretilen bir değer ve herkese düşen bir pay vardır. Biz tercihimizi böyle koyuyoruz. Oysa 13 yıldır tercih böyle koyulmadı; her şey bizim olsun dendi;17 milyon aç, 250-500 TL geliri olan insanlar, 6 milyon emekli, emekli olup da Tire pazarında pazarcılık yapan ingilizce öğretmeni görülmedi. Yaygın emekli maaşı ve nüfusun  ¾’ü bin 300TL olan açlık sınırının altında. Büyük çoğunluğu üniversite mezunu olan milyonlarca işsiz var. Bu ürkütücü tablonun tek çözümü; üretim. Merkez Türkiye Projesi tam olarak bu” şeklinde konuştu.

‘ÜRETİMİN TEMSİLCİSİYİM’

Üreticilerin yaşadıkları zorluklar ve sıkıntılar üzerinden yoksulluğun da paylaştırıldığını söyleyen Uçar sözlerine şu şekilde devam etti: “Kendim çiftçiyim, bugün pamukta 400 bin ton üretim yapar durumdayız, 1 milyon 300 bin ton ihtiyacımız var ve 900 bin ton pamuğu ithal ediyoruz. Bu ne rezil bir durum? Her yıl kendi çiftçimizi yok edercesine Yunanistan’ın ya da Amerika’nın desteklediği çiftçinin pamuğunu alıyoruz. Hayvancılığı da bitirdik zaten. Sonra bunların üzerinden yoksulluğu paylaştırıyoruz. Oysa üretim varlığı paylaştırır. Bunun temsilciyisim ve bunun mücadelesini vereceğim.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka transferde ilk bombayı patlattı...
Sonraki Haber Çıray: Kemik iliği bankasını AKP konuşur CHP yapar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?