ANA SAYFA > İZMİR > Türkiye'nin en başarılı genci Seferihisar'dan

Türkiye'nin en başarılı genci Seferihisar'dan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Türkiye'nin en başarılı genci Seferihisar'dan

Dünyanın en başarılı on genci yarışmasının Türkiye ayağı olan “TOYP’14: Türkiye’nin En Başarılı On Genci” finalinde Seferihisar Belediyesi’nden Aslı Menekşe Odabaş Kırar “Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik” kategorisinde Türkiye birincisi seçildi.

Tüm Dünya’da JCI-Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından organize edilen Ten Outstanding Young Persons of the World yarışmasının Türkiye ayağı olan “TOYP’14: Türkiye’nin En Başarılı On Genci” yarışması JCI İstanbul Şubesi tarafınca 20. kez hayata geçirildi.

Dünyanın en büyük gençlik sivil toplum örgütlerinden olan JCI “Genç Liderler ve Girişimciler Derneği”’nin 1981 yılından bu yana, faaliyette olduğu ülkelerde düzenlediği Dünyanın en başarılı on genci yarışmasının Türkiye ayağı olan “TOYP’14: Türkiye’nin En Başarılı On Genci” yarışması birincileri Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum’da düzenlenen ödül töreni ile açıklandı.

Seferihisar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Aslı Menekşe Odabaş Kırar’ın Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik kategorisinde hazırladığı proje, uzman jüri tarafından Türkiye birincisi seçildi.

Hazırladığı projeyle ilgili bilgiler veren Kırar; “TOYP’14, JCI “Genç Liderler ve Girişimciler Derneği”’nin  faaliyette olduğu ülkelerde düzenlediği 10 farklı kategoride kendi alanlarında uzmanların yarıştığı  bir platform. Bende üniversite öğrenimim dönemimden itibaren sivil toplum kuruluşlarında bu alandaki çalışmalarımı, yüksek lisans ve doktora çalışmalarımı ve Seferihisar özelinde ekolojik markalaşma çalışmalarında kullandığımız bilimsel metod, yöntemleri ve uygulama sonuçlarını sundum. Bu ödül ile yine anlıyoruz ki bilimsel çalışmalar her daim başarıya götürüyor. Türkiye şampiyonluğu çok heyecan verici. Ne yazık ki, Türkiye’de bu kategoride çevre etiğine uymayan çeşitli uygulamalara maruz bırakılıyoruz. Umuyorum, uluslararası yarışmada da hem Seferihisar’ı hem de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğim. Yarışma öncesi ve sonrası benden desteğinin esirgemeyen eşime, aileme, kıymetli dostlarıma ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye birincisi Aslı Menekşe Odabaş Kırar, uluslararası yarışmada  Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik Kategorisi’nde Türkiye’yi temsil edecek. 

TOYP 2014 Türkiye Birincileri

  • İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik Kategorisi Birincisi – Ceyhun Derinboğaz
  • Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi – Aykan Erdemir
  • Bilimsel Önderlik – Mustafa Özgür Güler
  • Kültürel Başarı – Şahika Ercümen
  • Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik – Aslı Menekşe Odabaş Kırar
  • İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı – Selim Barkan
  • İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet – Sevda Kılıçalp
  • Fen ve Teknik Gelişme – Haluk Külah
  • Kişisel Başarı – Murat Dener

Tıbbi Yenilik ve Buluşlar – Sibel Zehra Aydın

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En iyi biyoçeşitlilik projesi Ege Üniversitesi'nden
Sonraki Haber Çeşme kruvaziyer turizmi için tanıtım istiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?